ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: Νερό και Δημογραφικό τα κρίσιμα ζητήματα στην ελληνική επαρχία
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Raffaele Fitto, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.
Στην εκδήλωση με τίτλο: “Ευρώπη με πολιτική Συνοχής: Ο ρόλος του ΕΣΠΑ στην κοινωνία του Μέλλοντος”, απηύθυνε χαιρετισμό ο Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ενώ τοποθετήθηκε και η Γενική Γραμματέας Εταιρικού Συμφώνου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) Βασιλική Παντελοπούλου.
Ακολούθησε συνάντηση του Αντιπροέδρου Raffaele Fitto με τους Περιφερειάρχες της χώρας, κατά την οποία τέθηκε πλαίσιο διαλόγου για την επόμενη προγραμματική περίοδο.
Στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός προσδιόρισε τα πλέον κρίσιμα (μεταξύ πολλών) ζητούμενα για την ελληνική επαρχία και ειδικότερα τη Στερεά Ελλάδα με δύο λέξεις: Νερό και Δημογραφικό.
Συγκεκριμένα, τόνισε την ανάγκη να επικεντρωθούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα σε έργα και δράσεις για:
- Ύδρευση, άρδευση και αντιπλημμυρική προστασία.
- Αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, ώστε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους και ως χώρα και ως Περιφέρειες στις πόλεις και τα χωριά μας.