Πρέπει να επιστρέφονται τα δώρα του αρραβώνα;

27 Αυγούστου 2011, 07:30
A+ A-
Η Ειρήνη (φωτό) πιστεύει ότι όταν διαλύεται ένας αρραβώνας δεν πρέπει να επιστρέφονται όλα. Διαβάστε κι άλλες απόψεις. 

Ο αρραβώνας ενός ζευγαριού διαλύεται και καθώς προσπαθούν και οι δύο να μαζέψουν τα συντρίμια της αγάπης τους, έχουν και άλλα ζητήματα να επιλύσουν.

Τα δώρα του αρραβώνα θα τα κρατήσουν ή θα τα επιστρέψουν ο ένας στον άλλο;

Όταν δε μιλάμε για ελληνικό αρραβώνα, αναφερόμαστε σε δώρα, όπως όλα τα ολόχρυσα κοσμήματα της νύφης, το πανάκριβο ρολόι του γαμπρού και τα χρυσά μανικετόκουμπα (δώρα του πεθερού και της πεθεράς) και πολλά άλλα.

Πρόσφατα, με απόφαση του Αρείου Πάγου, νεαρή Ελληνίδα υποχρεώθηκε να επιστρέψει στον πρώην αρραβωνιαστικό της όχι μόνο τα δώρα που είχε λάβει, αλλά και ένα σεβαστό ποσό που είχε χρησιμοποιηθεί για την ανακαίνιση του σπιτιού της και το είχε δώσει ο παραλίγο σύζυγός της.

Με αφορμή αυτή την δικαστική απόφαση αποφασίσαμε να κάνουμε ρεπορτάζ, με το ερώτημα: Πρέπει να επιστρέφονται τα δώρα του αρραβώνα αν αυτός διαλυθεί για οποιοδήποτε λόγο; Απάντησαν Χαλκιδέοι και Χαλκιδέες, που βρήκαμε τυχαία. Διαβάστε αμέσως τις απαντήσεις.

Η Ειρήνη Μπαρίτα πιστεύει ότι πρέπει να επιστρέφονται μόνο τα μεγάλης αξίας δώρα, για να αποφεύγονται οι δικαστικές διαμάχες. Για τα μικρότερης αξίας δώρα πιστεύει:   "Πρέπει να τα κρατάνε οι χωρισμένοι, για να τους θυμίζουν τις στιγμές που πέρασαν με τον άνθρωπο, τον οποίο επέλεξαν για σύντροφό τους, αναξάρτητα αν κάτι στράβωσε και τα χάλασαν." 

Αντίθετα η Αθανασία Γιούνη θεωρεί ότι πρέπει να επιστρέφονται όλα τα δώρα, από τη στιγμή που διαλύθηκε ο αρραβώνας, γιατί όπως ισχυρίζεται: " Από τη στιγμή που διαλύεται η σχέση δεν χρειάζεται να κρατάς τίποτε, γιατί η διάλυση είναι μία δυσάρεστη στιγμή και σίγουρα δεν θέλεις να έχεις πράγματα που να στη θυμίζουν." 

Τα δώρα αποτελούν ενθύμια της σχέσης και δεν πρέπει να επιστρέφονται, όσο μεγάλης αξίας και αν είναι, πιστεύουν και ο Μιχάλης Κουσερής με την Μαρία Ραβανού, οι οποίοι προσθέτουν : " Αφού δεν έκατσε ο αρραβώνας, ας έχει κάτι ο ένας του άλλου να θυμάται."

Την ίδια ακριβώς άποψη εξέφρασε και η Αναστασία Χοχλιδάκη, η οποία σημείωσε:       "Μιλώντας από την πλευρά της γυναίκας, πιστεύω ότι πρέπει να κρατάει τα δώρα, για να τη θυμίζουν τον άντρα που την έκανε να πάρει μία τόσο σοβαρή απόφαση, επειδή προφανώς ήταν ο πιο σημαντικός άντρας που πέρασε από τη ζωή της."

 

Επιστροφή