Σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος

Σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος
11 Σεπτεμβρίου 2011, 15:30
A+ A-
Καταγγέλλει ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος προσέφυγε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σκάνδαλο που αγγίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό και αφορά διασπάθιση δημόσιας περιουσίας, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και απόπειρα πολιτικής συγκάλυψης κατήγγειλε ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου.

Οι καταγγελίες έγιναν στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, όπου ο βουλευτής τόνισε ότι για  πρώτη φορά στη βουλευτική  του θητεία κατέφυγε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γιατί  δεν έπαιρνε απαντήσεις  στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις του στη Βουλή.

Το σκάνδαλο αφορά τη μεταφορά και διανομή του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ με την εγγύηση της  France Τelecom, η οποία εξελισσόταν με όφελος για την ΕΡΤ, καθώς είχε εξοικονομήσει  2.000.000 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή, αντί να πληρώνει, έβγαζε και 100.000 ευρώ το χρόνο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου η εν λόγω σύμβαση διεκόπη παράνομα-παράτυπα με έναν εξαιρετικά διαβλητό τρόπο, με μια διαδικασία «απευθείας διαβουλεύσεων» για να γίνει ανάθεση σε μια εταιρία  με την επωνυμία «PPCW», την οποία χαρακτήρισε  αχυρο-εταιρία, καθώς  εκχωρεί τα δικαιώματα μεταφοράς και εκπομπής στην  εταιρεία «ΤΙΤΑΝ» στη Νέα Υόρκη, που ιδρύθηκε μία ημέρα πριν την ανάθεση.

Επεσήμανε, επίσης, ότι τη συγκεκριμένη εταιρεία εκπροσωπεί  μία κυρία , εις βάρος της οποίας υπάρχει έγγραφη  καταγγελία  στη διοίκηση της ΕΡΤ, ότι στο διαγωνισμό του 2006 είχε προσπαθήσει να δωροδοκήσει με 1.000.000 δολάρια τον αντιπρόεδρο διεθνών καναλιών μεγάλου  συνδρομητικού δικτύου, οργανισμού στην Αμερική.

Εκτός αυτού, η ίδια για τη διακίνηση των χρημάτων που απαιτούνται για τη μεταφορά του σήματος  συνεργάζεται με άλλο  πρόσωπο γνωστό στην ΕΡΤ, που  επίσης, έχει κατηγορηθεί  για πειρατεία του σήματός της τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στον  τρόπο με τον οποίο γίνεται το ξέπλυμα του χρήματος που έχει κλαπεί από την ΕΡΤ υπογράμμισε: «ο κύριος αυτός έρχεται τώρα δίνοντας μέσω της κυρίας ένα μέρος των χρημάτων που έχει κλέψει, το επιστρέφει στην ΕΡΤ για να πάρει τα δικαιώματα για τα επόμενα δυο χρόνια. Το αλισβερίσι αυτό άρχισε από το  2010. Έχετε δηλαδή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με ενεργό συμμετοχή Δημοσίου Οργανισμού  για νομιμοποίηση κλεμμένων εσόδων από τον ίδιο το Δημόσιο Οργανισμό»

Επανέλαβε ότι κατέθεσε  τα σχετικά έγγραφα στον  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και μίλησε – όπως είπε-  με τον κ. Τέντε, αλλά και με και τον αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου υπεύθυνο για τα Οικονομικά Εγκλήματα τον κ. Παντελή και τους ενημέρωσε για την υπόθεση.

Το σκάνδαλο αγγίζει και πολιτικά πρόσωπα , γιατί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος  με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς έχει λάβει σχετικό εξώδικο από το Σεπτέμβριο του 2010.

Επιστροφή