Να "ξεπαγώσει" ο διαγωνισμός για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής

Να ξεπαγώσει ο διαγωνισμός για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής
9 Οκτωβρίου 2011, 12:13
A+ A-
Ζητάει η Ομοσπονδία των Δασκάλων από το Υπουργείο Παιδείας.

Ένα χρόνο μετά την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή δεν «ξεπαγώνει» από το Υπουργείο Εσωτερικών, με άμεσο κίνδυνο να χαθούν οι πιστώσεις.

Το αίτημα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας(Δ.Ο.Ε.) για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, όχι μόνο δε βρίσκει ανταπόκριση αλλά και ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν πραγματοποιείται και ας είχαν εγκριθεί τα χρήματα!

Σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ επισημαίνει: "Καταδικάζει το Υπουργείο  λοιπόν τους συναδέλφους  αποφοίτους των Π.Τ.Ε.Α,  να εργάζονται μόνο ως αναπληρωτές, πέρα από τη δεκαετία που ήδη διανύουν.  

Ταυτόχρονα, στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν καταγγελίες στη ΔΟΕ που αφορούν μεταπτυχιακούς τίτλους Ειδικής Αγωγής, που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό.

Το αποτέλεσμα της «εισβολής των μεταπτυχιακών» είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, κάθε χρόνο, θα βρίσκεται σε κατώτερες θέσεις στον πίνακα αναπληρωτών, αφού στην Ειδική Αγωγή, όποιος αποκτήσει μεταπτυχιακό  τίτλο μπαίνει πρώτος στον πίνακα και ας έχει μηδενική προϋπηρεσία (δηλαδή ξεπερνά στον πίνακα ανθρώπους που έχουν από 10 έως 80 μήνες προϋπηρεσία!!). Πρόκειται για μια άδικη διάταξη του νόμου της Ειδικής Αγωγής 3699/2008 που πρέπει  ν’ αλλάξει.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ ζητά άμεσα να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου και να δοθούν στη δημοσιότητα όλοι οι τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών στην Ειδική Αγωγή."

 

Επιστροφή