Διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσω Champions League

Διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσω Champions League
9 Οκτωβρίου 2011, 18:45
A+ A-
Δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου για τα σκάνδαλα στην ΕΡΤ.
Η επέμβαση του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ( γνώριμου στους Χαλκιδέους, από την πολυετή παρουσία του στη Χαλκίδα) στην υπόθεση ανάληψης των δικαιωμάτων μετάδοσης του Champions League από την ΕΡΤ, προκάλεσε και παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου. 

Ο βουλευτής Ευβοίας, που είναι και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία πως η διοίκηση της ΕΡΤ δρα με συγκεκριμένη πρακτική και οργάνωση απεμπολώντας δικαιώματα και προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο δημόσιο συμφέρον και στα δημόσια οικονομικά.

Αυτή η πρακτική ακολουθήθηκε στη δορυφορική μετάδοση των προγραμμάτων της ΕΡΤ, (για τα οποία τρεις ερωτήσεις μου στη Βουλή παραμένουν αναπάντητες) , και έγινε και τώρα με προφανή για τον κάθε πολίτη τρόπο με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα του Champions League. Οι επικεφαλής της ΕΡΤ που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση και για το θέμα των δικαιωμάτων του Champions League αλλά και για τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ πρέπει να απομακρυνθούν τώρα.

Η δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα και με ευαισθησία σε ένα ακόμη τεράστιο σκάνδαλο της ΕΡΤ. Αποστέλλω σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 5 Οκτωβρίου) επιστολή στους κκ Τέντε, Παντελή και Πεπόνη ζητώντας να συσχετιστούν οι υποθέσεις του δορυφορικού και των δικαιωμάτων του champions league, αφού η δράση της διοίκησης της ΕΡΤ εδώ και ένα χρόνο παραπέμπει  σαφώς σε οργανωμένη συμπεριφορά που σαν αποτέλεσμα έχει την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και την μεγάλη ζημία της ΕΡΤ,  ώστε να σταματήσει η εκταμίευση έστω και ενός ευρώ,  πόσο  μάλλον των δεκάδων εκατομμυρίων για τα δικαιώματα του champions league».

Επιστροφή