Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
25 Νοεμβρίου 2010, 11:22
A+ A-
Εύκολη και εύγεστη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.

*Της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Σήμερα, με τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, οι περισσότεροι αφήνουν τα γαλακτομπούρεκα για τα ζαχαροπλαστεία και δεν τους αδικώ.  Εγώ, όμως, σας προτείνω μια γρήγορη και εύκολη συνταγή γαλατόπιτας.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 6 κούπες γάλα

• 6 αβγά • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

• 1 3/4 κούπες ζάχαρη

• 2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος

• Ξύσμα 1 λεμονιού

• 1 κουταλιά κανέλα

• 2 κουταλιές άχνη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνω το γάλα και το  σιμιγδάλι σε μεγάλη κατσαρόλα το χτυπώ καλά με σύρμα να μη σβολιάσει, ρίχνω το βούτυρο, το ξύσμα και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα. Μόλις πήξει, τραβώ από τη φωτιά και αφήνω να γίνει το μείγμα χλιαρό. Χτυπώ τα αβγά και τα προσθέτω στη χλιαρή σχεδόν κρύα κρέμα. Βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνω στους 190ο βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Όταν τη βγάλω από το φούρνο, όπως είναι ζεστή ρίχνω την κανέλα και την άχνη σε όλη την επιφάνεια.

 

Το κλου της συνταγής

Για ένα πιο πλούσιο γλυκό προσθέτω στη γαλατόπιτα μία κούπα ψιλοκομμένα  κουκουνάρια μαζί με τα αβγά.

Επιστροφή