Γενικά χαρακτηριστικά ζωδίων

Παρθένος

Παρθένος
Ο Παρθένος είναι διακριτικός, αναλυτικός, μεθοδικός και μετριόφρων. Διαθέτει εξαιρετικά πρακτικό μυαλό και  μεγάλη αγάπη για τη λεπτομέρεια.    

Συνήθως είναι πολύ προσεκτικός και πρόθυμος να βοηθάει τους γύρω του. Αισθάνεται ευτυχισμένος στην αδιάκοπη δράση και διαθέτει μεγάλα αποθέματα ενεργητικότητας. Το κακό μ' αυτόν είναι ότι δεν μπορεί εύκολα να κάνει διακοπή. Αυτό που ευνοεί αυτός διακοπή και ανάπαυλα είναι για τους άλλους σκληρή δουλειά.

Το πάθος του Παρθένου για τις λεπτομέρειες μπορεί να τον κυριαρχεί. Επιζητώντας το τέλειο στο κάθε τι, χάνει εύκολα τη γενική εικόνα ενός ζητήματος, ενώ η τελειομανία του μπορεί να γίνει κουραστική τόσο για τους άλλους, όσο και για τον ίδιο.

Η ακρίβεια και η τάξη είναι στη φύση του παρθένου και συνδυάζονται με μια αγνότητα που, όπως μαρτυρά η ονομασία του ζωδίου, είναι παραπλήσια με την παρθενικότητα.

Αν και δεν είναι εύθικτος, δεν πρόκειται να ξεχάσει κάποιο αρνητικό σχόλιο που θα του κάνουν και θα το κουβαλάει συνεχώς μέσα του. Μεγάλη εμμονή έχει και με την υγεία του και πολλές φορές γίνεται υπερβολικός και πανικοβάλλεται με μικροενοχλήσεις που μπορεί να νιώσει.

 

Γένος: Θηλυκό

Χαρακτήρας: Μεταβλητός

Στοιχείο: Γη