Γενικά χαρακτηριστικά ζωδίων

Ζυγός

Ζυγός
Η γοητευτική αρμονία, η δικαιοσύνη, η συντροφικότητα και η ισορροπία χαρακτηρίζουν τον Ζυγό.

Σαν χαρακτήρας είναι ήρεμος και ατάραχος γι’ αυτό προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να αποφεύγει τις εντάσεις και τους διαπληκτισμούς.

Είναι πνεύμα καλλιεργημένο και ελκύει τους γύρω του με την κοινωνικότητα, τη διπλωματία και την έμφυτη ευγένεια του χαρακτήρα του. Ποντάρει στους φίλους και περιτριγυρίζεται από πολλούς που εκτιμούν τα θετικά του χαρακτήρα του.

Ο Ζυγός έχει καλλιτεχνική φύση και ιδιαίτερη κλίση προς το αισθητικά ωραίο. Έτσι εξηγείται η προσεγμένη του εμφάνιση και το καλό του γούστο σε όλους τους τομείς. Ενώ όμως έχει αναπτυγμένη αντίληψη και ανωτερότητα κάποιες φορές μοιάζει υπερόπτης και σνομπ.

Χαρακτηριστική είναι και η αναποφασιστικότητά του που εξαιτίας της μπορεί να χάσει πολύτιμο χρόνο και μεγάλες ευκαιρίες. "Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει" είναι η συνηθισμένη στάση του. Και περιμένει, αναβάλλοντας μια απόφαση ή μια όχι πολύ ευχάριστη εργασία όσο μπορεί περισσότερο.

Οι σχέσεις του με τους ανθρώπους είναι ισορροπημένες. Ακούει με ενδιαφέρον τα προβλήματα των άλλων και συμπάσχει, ενώ του είναι αδύνατο να πει «όχι» σε ό,τι του ζητηθεί με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Γένος: Αρσενικό

Χαρακτήρας: Παρορμητικός

Στοιχείο: Αέρας