Γενικά χαρακτηριστικά ζωδίων

Αιγόκερως

Αιγόκερως
Τον Αιγόκερω διακρίνει η σοβαρότητα, η αξιοπιστία, η πειθαρχία και η αποφασιστικότητα.

Έχει  αυξημένη αίσθηση της ανεξαρτησίας, ισχυρή θέληση και φιλοδοξία.

Ο Αιγόκερως παίρνει τα πράγματα και γενικότερα την ζωή πολύ στα σοβαρά και γενικά είναι σοβαρός και συντηρητικός. Τον ενδιαφέρει πολύ να έχει μία καλή κοινωνική θέση και να αποκτήσει δύναμη και εξουσία. Θέλει να είναι αποδέκτης σεβασμού, ενώ τον ενοχλούν ιδιαίτερα τα αρνητικά σχόλια.

Προκειμένου να πετύχει θα περάσει στερήσεις και δοκιμασίας ξέροντας ότι μετά θα απολαύσει τους καρπούς της εργασίας του. Γι’ αυτό και πολύ συχνά πετυχαίνει και αποκτά μία ζηλευτή θέση στην κοινωνία. Συνήθως αργεί να πάρει κάποιες αποφάσεις και είναι εξαιρετικά προσεκτικός γιατί δεν θέλει να κάνει λάθος βήματα. Μαθαίνει πάρα πολύ εύκολα γιατί μπορεί να εισχωρήσει στην βαθύτερη έννοια των πραγμάτων και έχει αρκετά καλή νοημοσύνη.

Στις φιλίες του είναι σταθερός και προσεκτικός. Δεν εξωτερικεύει εύκολα τα συναισθήματά του και δεν μπορεί να αφήσει ποτέ τον εαυτό του απόλυτα ελεύθερο. Συχνά τον κατηγορούν για ψυχρότητα και δεν καταλαβαίνουν πως είναι από τη φύση του συγκρατημένος. Η αίσθηση της οικονομίας που έχει μπορεί να τον καταστήσει λίγο …μίζερο προκαλώντας συχνά διαμάχες με τα άτομα του περιβάλλοντός του.

Γένος: Θηλυκό

Χαρακτήρας: Παρορμητικό

Στοιχείο: Γη