Υποβαθμίζονται νοσοκομεία

Υποβαθμίζονται νοσοκομεία
24 Νοεμβρίου 2010, 17:12
A+ A-
Δύο νοσοκομεία της Εύβοιας κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο, σύμφωνα με τον βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλο.

Τον φόβο ότι θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας τα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου, εξαιτίας των περικοπών στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, εκφράζει ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 

"Η κυβέρνηση ήδη έχει ανακοινώσει σχέδιο Καλλικράτη στα Νοσοκομεία, βάσει νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο. Οι ανακοινώσεις αυτές έχουν προκαλέσει καθολική ανησυχία, αλλά και στο Νομό Ευβοίας.

Παρόμοια ερωτηματικά έχουν προκαλέσει και οι περικοπές στον προϋπολογισμό των νοσοκομείων διότι το μέγεθος της περικοπής οδηγεί σε συνειρμούς λουκέτων σε Νοσοκομεία.

                                     Ερωτάται ο κος Υπουργός

1) Ποιό μέτρο ή πρότυπο θα ακολουθήσει ο νέος Υγειονομικός Χάρτης της χώρας και ποιά είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων θα παραμείνουν ανοιχτά ή θα κλείσουν νοσοκομεία;

2) Ειδικά για την Εύβοια, τι θα γίνει με τα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου που φημολογείται ότι θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας, την προοπτική του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, καθώς και με το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, που βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης ειδικοτήτων και δυνατοτήτων νοσηλείας;"

 

Επιστροφή