Ξέφυγαν Κύμη και Δροσιά

Ξέφυγαν Κύμη και Δροσιά
27 Νοεμβρίου 2010, 17:27
A+ A-
Κύμη και Δροσιά (φωτό πάνω) αναδείχτηκαν νικητές στα δυο ντερμπι της 10ης αγωνιστικής στην Α1 και ξέφυγαν στο βαθμολογικό πίνακα
Η σημερινή αγωνιστική ήταν σχεδόν πλήρης για την μεγαλύτερη κατηγορία αφού έγιναν οι 7 από τους 8 αγώνες. Τέσσερις από τους φιλοξενούμενους κέρδισαν. Ανάμεσά τους και το Αυλωνάρι που έκανε την έκπληξη κερδίζοντας στην Αρτάκη. Σημαντικό και το τρίποντο της ΑΕ Χαλκίδας που κέρδισε εκτός τους Ωρεούς και ξέφυγε για πρώτη φορά από την τελευταία θέση.
Οι σημερινοί αγώνες αναλυτικά:


ΚΥΜΗ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 2-0
Με ένταση εξωγηπεδική (...κατάλοιπα από τις εκλογές) έγινε στο α' ημίχρονο το ντέρμπι του νέου Καλλικρατικού Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Ομως στην επανάληψη οι τόνοι έπεσαν και στο τέλος όλοι έφυγαν ήρεμοι από το γήπεδο. Νικήτρια αναδείχτηκε η Κύμη που ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο 45λεπτο και πέτυχε σ' αυτο το διαστημα τα δυο τέρματα που την κράτησαν στην κορυφή της βαθμολογίας. O Kόκκος που επανήλθε σήμερα μετά τον τραυματισμό του ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Πέντε λεπτά αργότερα έκανε το τελικό 2-0 ο νεαρός Βαλκάνος. Το β' ημίχρονο δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, αφού η Κύμη είχε επαναπαυτεί στο 2-0 και ο Ταμυναϊκός δεν έδειξε ικανός να αντιδράσει.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΔΡΟΣΙΑ 0-1
Σπουδαία και δίκαια νίκη πηρε στη Χαλκίδα η Δροσιά από τους ερυθρόλευκους που ...επανήλθαν στις μέτριες εμφανίσεις. Πολύ κακό ήταν το α' ημίχρονο και από τις δυο ομάδες, αλλά στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο καλοί. Εχασαν μέσα σε 5 λεπτά (52'-57') τρεις καλες ευκαιρίες (σουτ Κοτρώτσιου απέκρουσε θεαματικά ο Δεληγιάννης, κεφαλιά Γκούμα στο δοκάρι και νεα κεφαλιά του ιδιου παίχτη λίγο άουτ). Στο 65', δυο λεπτά μετά την είσοδό του ο μικρός Αργυρός αποδείχτηκε η χρυσή αλλαγή του Γιάννη Μπασούκου και πέτυχε  (φωτό) το μοναδικό γκολ του αγώνα. Στο 89' αποβλήθηκε ο Τσακλάνος του Ολυμπιακού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


ΛΗΛΑΣ-ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ 3-0
Στο α' ημίχρονο ...έληξε ο αγωνας αφού η ομάδα του Βασιλικού προηγήθηκε με 3-0 στα πρώτα 45 λεπτά και στο β' ήμιχρονο οι παίχτες του έκαναν ...αγγαρεία. Ο Μπισμπικόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές αφού σημείωσε τα δυο πρώτα γκολ (26', 28') και δημιούργησε το τρίτο (42') που πέτυχε ο Γιώργου. Στο 44' αποβλήθηκε ο Αγκμπαπού της Προποντίδας.


ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΡΙΕΖΑ 1-2
Χωρίς να είναι καλύτερη η ομάδα των Κριεζών πέρσαε νικηφόρα από τον Αγιο Νικόλαο κερδίζοντας 2-1 με γκολ που σημείωσαν ο αρχηγός της Τσέρος στο 2ο λεπτό και ο Μπιτζάνης στο 26'. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 32' με εύστοχο πέναλτι (το κέρδισε ο Μπασινάς) που εκτέλεσε ο Βασίλιεφ και στη συνέχεια πήραν την πρωτοβουλία. Ομως έχασαν αρκετές ευκαιρίες και μάλιστα δυο φορές έστειλαν την μπάλα στα δοκάρια.


AMAΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-ΕΡΕΤΡΙΑ 1-1
Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Τόρα στέρησε από τον Αμαρυνθιακό την επιστροφή του στις νίκες μετά από δυο μήνες. Ο αγώνας έγινε στο Γυμνό και οι Αμαρύνθιοι πήραν  βαθμό μετά από 7 συνεχόμενες ήττες . Προηγήθηκαν στο 38' με τον Καραβά, αλλά στο 94' ο Γκέρτσι Τόρα με κεφαλιά ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.


ΑΡΤΑΚΗ-ΑΥΛΩΝΑΡΙ 0-1
Πολλοί είναι αυτοί που είχαν ...ξεγράψει για φέτος το Αυλωνάρι, αλλά να που έκανε σήμερα την έκπληξη κερδίζοντας 1-0 μεσα στην Αρτάκη τον τοπικό ΑΟΝΑ. Ο Βογιατζής (ποιός άλλος??) ήταν (22') ο σκορερ των νικητών που έπαιζαν μάλιστα για ένα 20 λεπτο στο τέλος με 10 παίχτες λόγω αποβολής (72') του Αντώνενα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν μετά το 0-1 αλλά ήταν ιδιαίτερα άστοχοι έχοντας μοιραίο παίχτη τον αρχηγό τους Ορφέα Ζήση που βρέθηκε τουλάχιστον τρεις φορές ...φάτσα με το γκολ και δεν τα κατάφερε. Στο 90' αποβλήθηκε με 2η κίτρινη και ο Μπασινάς της Αρτάκης κι έτσι δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΑΟΧ την Τετάρτη.


ΩΡΕΟΙ-ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 0-2
Μεγάλη νίκη και για την ΑΕ Χαλκίδας που ξεκίνησε με -6 βαθμούς και δείχνει ικανή να τους υπερκαλύψει και να κυνηγήσει την παραμονή της στην κατηγορία. Ο Γουναρόπουλος και ο Μεταξάς πέτυχαν τα δυο γκολ (από ένα σε κάθε ημίχρονο) και έδωσαν το πλύτιμο τρίποντο στην ομάδα τους. Οι Βόρειοι ήταν κακοί σήμερα και νευρικοί. Αποβλήθηκαν ο Δαρζέντας στο 42' και ο Γκογκομήτρος (επιτέθηκε στο διαιτητή κ. Πάνο) στο 84'.
 

Επιστροφή