Δεν άντεξε ο Γιώργος Φούντας

Δεν άντεξε ο Γιώργος Φούντας
29 Νοεμβρίου 2010, 12:27
A+ A-
Ο ελληνικός κινηματογράφος πενθεί από χθες το χαμό ενός ακόμη μεγάλου ηθοποιού.

Ενας μεγάλος ηθοποιός, που έχει χαρίσει θρυλικές στιγμές στους λάτρεις του κινηματογράφου, έφυγε χθες το απόγευμα από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ο Γιώργος Φούντας θα μείνει χαραγμένος στην καρδιά όλων μας ως ο άνθρωπος-σύμβολο του ανδρικού δυναμισμού και περηφάνιας.

Ο Ελληνας ηθοποιός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας με βαριάς μορφής Αλτσχάιμερ και σοβαρά κινητικά προβλήματα. Στη μάχη που έδινε για τη ζωή ήταν κοντά του στενά πρόσωπα από τον οικογενειακό κύκλο. Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη μεγάλη κινηματογραφική οικογένεια, η οποία από σήμερα είναι φτωχότερη.

Χαραγμένη στη μνήμη όλων έχει μείνει η χαρακτηριστική φράση "Στέλλα φύγε, κρατάω μαχαίρι" από την ταινιά "Στέλλα" στην οποία πρωταγωνιστούσε. Ο Γιώργος Φούντας, όμως, είχε πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες άλλες ταινίες ("Το κάθαρμα", "Κραυγή", "Κόκκινα φανάρια"), ενώ το 1966 και το 1967 τιμήθηκε με βραβεία ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονικής για τις ταινίες "Με τη λάμψη στα μάτια" και "Πυρετός στην άσφαλτο".

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.

Επιστροφή