Στάθηκε στους νεφροπαθείς

Στάθηκε στους νεφροπαθείς
30 Νοεμβρίου 2010, 15:50
A+ A-
Ημερίδα για την ευπαθή κοινωνική ομάδα διοργάνωσε η Μητρόπολη Χαλκίδας.

Ημερίδα για τους νεφροπαθείς διοργάνωσε η Μητρόπολη Χαλκίδας την Κυριακή το πρωί 28 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το σύλλογο νεφροπαθών Εύβοιας. 

Στο πρωινό του κήρυγμα στον ι.ν. Ευαγγελίστριας Κανήθου, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι νεφροπαθείς και εξήρε το έργο της τοπικής εκκλησίας και του συλλόγου.

Κατόπιν, παρατέθηκε δεξίωση με τη φροντίδα του Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτου Τσαγκάρη, προϊστάμενου του ιερού ναού, και στη συνέχεια έλαβε χώρα η ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελίστριας.

Στην ημερίδα, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Σταύρος Μακαρίου, παρευρέθηκαν πολλά μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών, όπως και πολλοί ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της πόλης, γιατροί του Νοσοκομείου Χαλκίδος και ιδιώτες, κληρικοί, ο Αντινομάρχης  Γιώργος Αλεξίου, η αντιδήμαρχος κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα κ.ά. Παρών ήταν φυσικά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ευβοίας κ. Μαντάς.

Ομιλητές ήταν ο διδάκτωρ Θεοφάνης Αποστόλου, διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, ο Γιάννης Μαντάς, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χαλκίδας και ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης.

Επιστροφή