Αστυνομικά

Έπιασαν τους ληστές της τράπεζας στην Αμάρυνθο

Έπιασαν τους ληστές της τράπεζας στην Αμάρυνθο
22 Σεπτεμβρίου 2013, 14:00
Δύο Έλληνες, ηλικίας 50 και 32 ετών οι δράστες. Αναζητείται και τρίτος συνεργός.

Δύο Έλληνες, ηλικίας 50 και 32 ετών, δράστες ληστειών σε Τράπεζες, συνελήφθησαν στην Αθήνα, μετά από πολυήμερες έρευνες και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι δύο συλληφθέντες, μαζί με ένα ακόμη συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, εξακριβώθηκε ότι διέπραξαν τουλάχιστον δυο ληστείες σε Τράπεζες, καθώς και δύο κλοπές οχημάτων.

Συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου 2013 διέπραξαν ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Αμάρυνθο Ευβοίας, όπου έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 21.725 ευρώ.

Στις 23 Αυγούστου 2013 διέπραξαν ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Ερμιόνη Αργολίδας, όπου άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 18.885 ευρώ.

Στις 25 Ιανουαρίου 2009 έκλεψαν ΙΧ αυτοκίνητο στη Φιλοθέη και στις 16 Αυγούστου 2013 έκλεψαν μοτοσικλέτα στο Ίλιον.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα, γάντια και παπούτσια που φορούσαν στις ληστείες, πλήθος κινητών τηλεφώνων και μικροποσότητα ηρωίνης.

Όπως διαπιστώθηκε, οι παραπάνω συλληφθέντες αποτελούν τη συνέχεια επικίνδυνης συμμορίας, η οποία είχε ξεκινήσει τη δράση της από το καλοκαίρι του  2012 και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξε συνολικά 24 ληστείες Τραπεζών και περισσότερες από 10 κλοπές αυτοκινήτων.