Κρέπες με σπανάκι

Κρέπες με σπανάκι
3 Δεκεμβρίου 2010, 11:23
A+ A-
Δεν θα τις βρείτε σίγουρα στις creperie και το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Εξασφαλίστε την ποιότητα στις δημιουργίες σας, αλλά και την αυτάρκεια. Πολλά πράγματα γίνονται πιο εύκολα απΆ  ό,τι φαίνονται και απΆ ό,τι νομίζουμε, αρκεί να πάρουμε τον αέρα της κουζίνας. Ελάτε λοιπόν και το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει όχι μόνο προσωπικά αλλά και κοινωνικά. Προτείνω το εξής μενού και προτρέπω να το μαγειρέψουμε με αγάπη!
 
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
 
Για τις κρέπες (10 τεμάχια): • 3/4 κούπας αλεύρι • 2 μεγάλα αυγά (ελαφρά χτυπημένα) • 1 κουταλιά λάδι +6 κουταλιές για το τηγάνι • 1 κούπα γάλα.
 
Για τη γέμιση: • ½ κιλό σπανάκι χονδροκομένο • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομένο • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομένο • 3 κουταλιές ελαιόλαδο • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη +60 γραμ. για το φούρνο • 2 αβγά χτυπημένα • Αλάτι πιπέρι,μοσχοκάρυδο • 10 κουταλιές γάλα.
 
EKTEΛΕΣΗ:
Χτυπώ σε μίξερ τα υλικά  για τις κρέπες. Ζεσταίνω αντικολλητικό τηγανάκι και το αλείφω με λάδι. Ρίχνω 2-3 κουταλιές από το μείγμα και κουνώ το τηγάνι (διάμετρο  15 εκατ.) έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του με το μείγμα. Η κρέπα θα ξεκολλήσει από μόνη της μόλις ψηθεί. Τη γυρίζω και την ψήνω και από την άλλη. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Για τη γέμιση, θα σοτάρω στο λάδι τα χορταρικά και μόλις κατεβάσω θα προσθέσω το τυρί και τα αβγά.  Θα τοποθετήσω 2 κουταλιές από τη γέμιση και θα ρολάρω την κρέπα έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα χονδρό πούρο. Θα βάλω σε βουτυρωμένο ταψί και θα τις ραντίσω με το γάλα και το τυρί και θα τις ψήσω για 15 λεπτά στους 200ο βαθμούς.
το κλου της συνταγής
Ετοιμάζω πολλές κρέπες και τις διατηρώ χωρίς γέμιση (μία-μία με χαρτί ψησίματος ανάμεσά τους)  στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες,. Τις βγάζω 1 ώρα πριν και έχω στη στιγμή -ανάλογα τη γέμιση- αλμυρές και γλυκιές.

Επιστροφή