Κοινωνία

Κατηγορηματικό όχι στη διατήρηση της Δημοτικής Αγοράς

Κατηγορηματικό όχι στη διατήρηση της Δημοτικής Αγοράς
8 Μαρτίου 2014, 09:07
Διευκρινιστική ανακοίνωση από τον Εμπορικό και Βιομηχανικό Σύλλογο Χαλκίδας.  

Κάθετα αντίθετος είναι ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας με τις κινήσεις Ομάδας Πολιτών, η οποία επιθυμεί την διατήρηση της Δημοτικής Αγοράς ως έχει και συγκεντρώνουν μάλιστα υπογραφές για αυτό στο σκοπό.

Η διοίκηση του Συλλόγου εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για το θέμα, το πλήρες κείμενο της οποίας είναι το εξής:

"Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας έχει εκφράσει επανειλημμένα την άποψή του για την τύχη της παλαιάς αγοράς.

Στη Συνεδρίαση μάλιστα του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος τόνισε ξεκάθαρα την ανάγκη της άμεσης αντικατάστασης του «σάπιου» αυτού χώρου από μία σύγχρονη αγορά προϊόντων γης και θάλασσας, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες και θα δίνει ζωή και κίνηση στην αγορά.

Διευκρινίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε τη κατασκευή Εμπορικού Κέντρου. Μία τέτοια κατασκευή θα θύμιζε «τσιμεντένιο έκτρωμα» και θα άλλαζε ολοκληρωτικά το ύφος και το χαρακτήρα της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς.

Επισημαίνουμε γι ακόμη μία φορά πως τα γύρω εμπορικά καταστήματα έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα όλα αυτά τα χρόνια κατά τα οποία η αγορά «σαπίζει» και υποβαθμίζεται η περιοχή. Ο χρόνος που χάθηκε είναι πολύτιμος.

Θα πρέπει να επιμείνουμε στον αποχαρακτηρισμό της αγοράς από διατηρητέα και να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξαναβρεί η Δημοτική Αγορά την παλαιά της αίγλη μέσα από μία σύγχρονη αλλά ταυτόχρονα ρομαντική αισθητική.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν ξανά τη θέση του εμπορικού κόσμου, ενάντια σε κάποιους, που χωρίς να γνωρίζουμε τα συμφέροντα τους, επιθυμούν να διατηρήσουν τη Δημοτική Αγορά ως έχει και μάλιστα μαζεύουν και υπογραφές προς ενίσχυση της άποψής τους.

Η πόλη μας και πολύ περισσότερο η αγορά μας, χρήζουν αισθητικής αναβάθμισης. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κριθεί διατηρητέο κάτι που θα έπρεπε από καιρό να έχει κατεδαφιστεί."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναγιώτης-Ραφαήλ: Ξεκίνησε το ταξίδι της ελπίδας στη Βοστόνη

Παναγιώτης-Ραφαήλ: Ξεκίνησε το ταξίδι της ελπίδας στη Βοστόνη
Κοινωνία
[14/11/2019 - 15:15]

Η ανακοίνωση των γονιών του στο facebook: «Παίρνουμε μαζί μας τις ευχές σας». ...περισσότερα

Εξαφανίστηκε η 17χρονη Μαρία-Ιωάννα Δεληγιάννη

Εξαφανίστηκε η 17χρονη Μαρία-Ιωάννα Δεληγιάννη
Κοινωνία
[13/11/2019 - 19:23]

Ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού. ...περισσότερα

Πριόνισαν κολώνα της ΔΕΗ για να βυθιστεί στο σκοτάδι δομή προσφύγων

Πριόνισαν κολώνα της ΔΕΗ για να βυθιστεί στο σκοτάδι δομή προσφύγων
Κοινωνία
[13/11/2019 - 13:52]

Πέτυχαν το σκοπό τους, αλλά αποκαταστάθηκε η βλάβη. ...περισσότερα