Πολιτική

Φεύγοντας αφήνει ...προίκα ένα μεγάλο έργο για την Εύβοια ο Περγαντάς

Φεύγοντας αφήνει ...προίκα ένα μεγάλο έργο για την Εύβοια ο Περγαντάς
8 Μαΐου 2014, 08:40
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης για έργο 160 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς αποχωρεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (αφού δεν είναι υποψήφιος στις εκλογές), αφήνοντας ...προίκα ένα μεγάλο έργο για την Εύβοια, που έχει προϋπολογισμό 160 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης για τον διαγωνισμό κατασκευής του έργου «Παράκαμψη Χαλκίδας», από Νέα Λάμψακο μέχρι Ψαχνά.

Πρόκειται για την οδική αρτηρία που ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο της Νέας Λαμψάκου, στη σημερινή χάραξη του δρόμου Χαλκίδα-Αλιβέρι-Λέπουρα και παρακάμπτοντας ανατολικά την πόλη της Χαλκίδας, σε νέα χάραξη, καταλήγει στα Ψαχνά, όπου συναντά τον Βόρειο ¶ξονα της Εύβοιας (Χαλκίδα – Ιστιαία – Λουτρά Αιδηψού).

Το συνολικό μήκος της παράκαμψης είναι 16,6 χιλιόμετρα, με προδιαγραφές σύγχρονου αυτοκινητόδρομου και μελέτη έξι ανισόπεδων κόμβων στην Λάμψακο, στα Δύο Δέντρα, στο Νότιο ημικόμβο Αλιβερίου, στον Βόρειο ημικόμβο Αλιβερίου, στην Χαραυγή και στον Βατώντα.

«Προχωρούμε στην πλήρη ωρίμανση του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας» επισημαίνει το Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς σε δήλωσή του, τονίζοντας ότι το έργο αυτό θα συμβάλλει στην βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, στην τόνωση του τουρισμού και στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της περιοχής.