Παγωτά με γιαούρτι
24 Ιουνίου 2014, 11:00
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Είναι υπέροχα, γευστικά, δροσερά, ελαφριά και φτιάχνονται πάρα πολύ εύκολα. Ετοιμάστε τα αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο κι αφήστε την κατάψυξη να κάνει τα υπόλοιπα.
Χρειάζομαι:
• 500 γραμ. γιαούρτι
• 250 γραμ. πολτοποιημένο φρούτο της προτίμησής σας
• Χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 3 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
Τι κάνω:
Σε μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά εκτός από τΆ ασπράδια. Παγώνω για 6 ώρες στην κατάψυξη. Ξαναχτυπώ καλά το παγωμένο πλέον μείγμα και το ενσωματώνω με τη μαρέγκα. Χτυπώ για λίγο ακόμη και σερβίρω.
Αν περισσέψει παγωτό, τοποθετώ στην κατάψυξη και πριν σερβίρω βάζω το μπολ στο ψυγείο για 5-8 λεπτά, έτσι ώστε να μαλακώσει ελαφρά και να μπορέσω να το βγάλω με ευκολία σε μπαλίτσες.
Ετοιμα σε 5 μόλις λεπτά!
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Είναι υπέροχα, γευστικά, δροσερά, ελαφριά και φτιάχνονται πάρα πολύ εύκολα. Ετοιμάστε τα αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο κι αφήστε την κατάψυξη να κάνει τα υπόλοιπα.
Χρειάζομαι:
• 500 γραμ. γιαούρτι
• 250 γραμ. πολτοποιημένο φρούτο της προτίμησής σας
• Χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 3 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
Τι κάνω:
Σε μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά εκτός από τΆ ασπράδια. Παγώνω για 6 ώρες στην κατάψυξη. Ξαναχτυπώ καλά το παγωμένο πλέον μείγμα και το ενσωματώνω με τη μαρέγκα. Χτυπώ για λίγο ακόμη και σερβίρω.
Αν περισσέψει παγωτό, τοποθετώ στην κατάψυξη και πριν σερβίρω βάζω το μπολ στο ψυγείο για 5-8 λεπτά, έτσι ώστε να μαλακώσει ελαφρά και να μπορέσω να το βγάλω με ευκολία σε μπαλίτσες.