Μαχαίρι στα επιδόματα

Μαχαίρι στα επιδόματα
6 Δεκεμβρίου 2010, 07:00
A+ A-
Η κυβέρνηση έθεσε εισοδηματικό πλαφόν στα πολυτεκνικά επιδόματα.

Αναστατωμένοι είναι οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι από την απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει τα επιδόματα που λαμβάνουν, βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγησή τους.  

Συγκεκριμένα, με τροποποίηση που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, δικαιούχοι επιδομάτων και παροχών στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες θα είναι  αυτοί που το συνολικό ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ. Σε όσους υπερβαίνουν το ποσό αυτό κόβονται όλες οι παροχές και τα επιδόματα!

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις, οι οποίες φθάνουν και μέσα στη Βουλή.Η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου – Παπαδάκη κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη αντίστοιχα. Η βουλευτής του ΛΑΟΣ σημειώνει ότι η περικοπή των επιδομάτων είναι απαράδεκτη για μία κατηγορία Ελλήνων που προσφέρουν πολλά ενάντια στην υπογεννητικότητα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής: «Πλαφόν στα επιδόματα που λαμβάνουν Πολύτεκνοι και Τρίτεκνοι επιβάλλει ο προϋπολογισμός για το 2011.Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η σπατάλη, η κυβέρνηση επαναφέρει τα εισοδηματικά κριτήρια.    Πολύτεκνοι και Τρίτεκνοι δηλώνουν αναστατωμένοι, ενώ βρίσκονται παράλληλα σε θέση μάχης προκειμένου να μην επιτρέψουν να χαθούν τα κεκτημένα τους.  Κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο για μία κατηγορία Ελλήνων που προσφέρουν πολλά ενάντια στην υπογεννητικότητα. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της οποιασδήποτε οικονομικής κρίσης να θίγονται δικαιώματα και κεκτημένα πολύ σημαντικών κατηγοριών Ελλήνων πολιτών, που εδώ και πολλά χρόνια συνεισφέρουν στο ελληνικό μεγαλείο αλλά και στο οξύ δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

                Συνεπώς ερωτάται o κ. Υπουργός :

 Ποια η θέση των συναρμοδίων Υπουργείων για το συγκεκριμένο θέμα;»

Επιστροφή