ΡΕΤΡΟ: Σπάνια φωτογραφία από τη Χαλκίδα το 1940

ΡΕΤΡΟ: Σπάνια φωτογραφία από τη Χαλκίδα το 1940
27 Οκτωβρίου 2014, 07:45
A+ A-
Μία από τις νοσοκόμες βρίσκεται εν ζωή και με πλήρη διαύγεια πνεύματος.
Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, το egnomi.gr αναρτά σπάνιες φωτογραφίες από παλιότερες παρελάσεις και εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, τις οποίες αναζητούμε στο διαδίκτυο και τις παρουσιάζουμε στους επισκέπτες μας.

Σήμερα σας δείχνουμε μία σπάνια φωτογραφία του 1940, την οποία δανειστήκαμε από την καταπληκτική δημόσια ομάδα του facebook "Φωτογραφίες παλιάς Χαλκίδας". Την φωτογραφία αυτή πόσταρε η Ελένη Κατσαρή-Καρλατήρα, με την παρακάτω σημείωση: 

" Η Μαρία Σταύρου(στη μέση) εθελόντρια στον Ερυθρό Σταυρό το Σαράντα!Στη φωτογραφία βρίσκεται με τραυματίες πολέμου στο 4° Δημοτικό σχολείο ( δεν υπάρχει πια)το οποίο είχαν επιτάξει και μετατρέψει σε νοσοκομείο. Σήμερα η γιαγιά η Μαρία είναι 94 ετών, με διαύγεια πνεύματος ,υγιέστατη και ..κοκέτα!"

Πρόκειται για μια καταπληκτική φωτογραφία, η οποία αποδίδει το κλίμα της εποχής και τον αγώνα του ελληνικού έθνους απέναντι στους εισβολείς. Το χαμόγελο στα χείλη των στρατιωτών πραγματικά φέρνει στο νου τους στίχους του τραγουδιού "Με το χαμόγελο στα χείλη παν οι στρατιώτες μας μπροστά"

Είναι από περιπτώσεις που βρίσκει πιστή εφαρμογή η ρήση ότι "μία φωτογραφία ίσον με χίλιες λέξεις".

Επιστροφή