Δεν χτυπάει το τηλέφωνο....

Δεν χτυπάει το τηλέφωνο....
7 Δεκεμβρίου 2010, 10:30
A+ A-
Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα.
Το γνωστό τραγούδι της Άννας Βίσση "Δεν χτυπάει το τηλέφωνο" έχει γίνει οδυνηρή πραγματικότητα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου έχουν μείνει πολλοί θάλαμοι ασθενών σ’ όλες τις κλινικές χωρίς τηλεφωνική συσκευή και οι ασθενείς αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους. 

Το πρόβλημα οφείλεται στην παλαιότητα του τηλεφωνικού κέντρου του νοσοκομείου. Ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Κώστας Παπαφιλιππάκης (φωτό) εξηγεί: «Κάποιες συσκευές δωματίων έχουν χαλάσει κι έχουν αχρηστευθεί, ενώ κάποιες άλλες τις πήραμε από τους θαλάμους ασθενών και τις τοποθετήσαμε στα ιατρεία. Υπάρχουν, βέβαια, και περιπτώσεις κλεμμένων συσκευών, οι οποίες όμως δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν πουθενά αλλού, εκτός του νοσοκομείου.

»Το πρόβλημα είναι ότι επειδή το τηλεφωνικό μας κέντρο είναι παλιό, δεν υπάρχουν στην αγορά τέτοιες συσκευές για να αντικαταστήσουμε όσες λείπουν. Ακόμα και αν υπάρχουν όμως κάποιες, είναι τόσο ακριβές, γύρω στα 200 ευρώ η καθεμιά που δεν μπορούν ν’ αγοραστούν».

Η μόνη λύση, σύμφωνα με τον κ. Παπαφιλιππάκη είναι η αλλαγή όλου του τηλεφωνικού κέντρου του νοσοκομείου. Βέβαια, κάτι τέτοιο απαιτεί μεγάλο χρηματικό ποσό και δύσκολα η Κυβέρνηση θα εγκρίνει μια τέτοια πίστωση τη στιγμή που προχωρά σε περικοπές κονδυλίων για την υγεία και σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων!

Γι' αυτό φροντίστε καλού-κακού να έχετε πάντα μαζί σας κινητό τηλέφωνο, ώστε αν αδιαθετήσετε και βρεθείτε στο Νοσοκομείο να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους.....απέξω.

Επιστροφή