Παιδεία

Eκπαιδευτική ημερίδα για την Κυκλοφοριακή Αγωγή στη Χαλκίδα

Eκπαιδευτική ημερίδα για την Κυκλοφοριακή Αγωγή στη Χαλκίδα
16 Μαΐου 2016, 19:10
Την παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων και πολίτες.

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη και με την υποστήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα για την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Μέσα από τις σημαντικές και ποιοτικές παρουσιάσεις των εισηγητών αναπτύχθηκαν πολλές πλευρές του θέματος που αφορά το παιδί ως πεζό, ως επιβάτη και ως οδηγό ποδηλάτου και προτάθηκαν διδακτικές προσεγγίσεις για την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.


Το πρόγραμμα περιελάμβανε τις παρακάτω εισηγήσεις:

I.  « Η Κυκλοφοριακή Αγωγή στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Εύβοιας »από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλεια Καλαμπαλίκη.

II. « Το παιδί ως πεζός »από το Διοικητή της Τροχαίας Κωνσταντίνο Κουκουβίνο.

 III. «Παρουσίαση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Π/θμιας εκπαίδευσης «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» από τις Ασπασία Πίζγα, Εκπαιδευτικό - Ψυχολόγο και Αικατερίνη Δρανδάκη, Εκπαιδευτικό- Κοινωνιολόγο.

 IV. «Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χαλκιδέων» από τον εκπαιδευτή Πανταζή Ρούσσο.

V. Παρουσιάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων Κυκλοφοριακής Αγωγής, που πραγματοποιήθηκαν σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Εύβοιας από τους συντονιστές εκπαιδευτικούς:

1. Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από το 16ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας. Παρουσίαση: Παναγιώτα Λάσκαρη.

2. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» Πρόγραμμα που εκπονήθηκε στο Δ. Σχ. Ν. Λαμψάκου. Παρουσίαση: Γαρυφαλιά Θεοδοσίου, Μαριάνθη Δημοπούλου.

3. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» Πρόγραμμα που εκπονήθηκε στο 1ο Νηπιαγωγείο Ερέτριας. Παρουσίαση: Αιμιλία Κωνσταντίνου. 

4. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» Πρόγραμμα που εκπονήθηκε στο 20ο Δ. Σχ. Χαλκίδας. Παρουσίαση: Στέφανος Καραμπέρης – Σαββούλα Λόη.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων και πολίτες.