Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με θέμα την καλλιτεχνία από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με θέμα την καλλιτεχνία από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου
2 Δεκεμβρίου 2016, 20:01
A+ A-
Υλοποιείται σε συνεργασία με άλλα τρία σχολεία από Πολωνία, Σλοβενία και Κροατία. 

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου σε συνεργασία με άλλα τρία ευρωπαϊκά σχολεία από Πολωνία, Σλοβενία και Κροατία θα υλοποιήσει τη διετία 2016-2018  το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο: «Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων μέσα από καλλιτεχνικές ικανότητες».

Στόχος του προγράμματος είναι να αναπτύξουν οι μαθητές βασικές γνωστικές ικανότητες μέσα από την ενασχόληση τους με το δράμα, τη μουσική, τις τέχνες και τον χορό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οργανώνονται ενδοσχολικές λέσχες  στο δράμα, την τέχνη, τη μουσική και το χορό σε κάθε σχολείο  και διακρατικά εργαστήρια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

 Στο  ελληνικό σχολείο πραγματοποιήθηκε το 1ο διακρατικό εργαστήριο με θέμα: "Η δραματική τέχνη  και το αρχαίο  ελληνικό θέατρο με στοιχεία μουσικής και τέχνης",  από 21 έως 28 Νοεμβρίου,  στο οποίο οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν πολλές συλλογικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές όλων των χωρών σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου Αλεξάκη Ελένη, Νότη Στασινή, Σιαράπη Αικατερίνη, Μαυριγκοπουλου Χαρισία, Λάμπρου Αικατερίνη - Σπυριδούλα αλλά και με την πολύτιμη συμβολή του σκηνοθέτη - ηθοποιού Θεοδώρου Δημήτρη, παρουσίασαν τις "Όρνιθες" του Αριστοφάνη σε αγγλικό κείμενο και διασκευή του κ. Θεοδώρου την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου.

Τον συντονισμό των δράσεων για το σχολείο έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός  Θεοδωρίδου Μαρία ενώ η γενική συντονίστρια του προγράμματος είναι η Anita Dabrowska από το Πολωνικό σχολείο.

Επιστροφή