Κλέβουν με τσιπάκι στις αντλίες

Κλέβουν με τσιπάκι στις αντλίες
29 Δεκεμβρίου 2010, 09:37
A+ A-
Με ειδικό τσιπάκι στις αντλίες κλέβουν τους οδηγούς, όταν βάζουν βενζίνη. Το νου σας!

Με ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και συγκεκριμένα μ' ένα τσιπάκι, που παρεμβάλλεται στο μετρητή της αντλίας καύσιμων κλέβουν ορισμένοι πρατηριούχοι τους καταναλωτές.

Η είδηση αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί προέρχεται από καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων προς το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Οι πρατηριούχοι τονίζουν ότι τα φαινόμενα κλοπής των καταναλωτών έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες. Σημειώνουν μάλιστα ότι, εξ όσων γνωρίζουν, οι σποραδικοί έλεγχοι του Υπουργείου Ανάπτυξης έχουν εντοπίσει δύο τέτοιους παράνομους μηχανισμούς.

Οι πληροφορίες μιλούν για συγκεκριμένα κυκλώματα, που είναι συνδεδεμένα με ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας στις αντλίες πρατηρίων για να επηρεάζουν ελλειμματικά την παραδιδόμενη ποσότητα. 

Το θέμα είναι ότι ο έλληνας καταναλωτής είναι για πολλοστή φορά απροστάτευτος, σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, με τις τιμές των καυσίμων να "τσούζουν" κυριολεκτικά, λόγω της παγκόσμιας συγκυρίας και της βαριάς ελληνικής φορολογίας.

Δυστυχώς το κράτος, δεν φτάνει που επιβάλλει χαράτσι στους πολίτες με τον αυξημένο φόρο στα καύσιμα, αδυνατεί να τους προστατεύσει από τους κερδοσκόπους, που τον κλέβουν ασύστολα.   

 

 

Επιστροφή