Αθλητικά

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: Απορρίφθηκε η προσφυγή από το Διαιτητικό Δικαστήριο

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: Απορρίφθηκε η προσφυγή από το Διαιτητικό Δικαστήριο
24 Αυγούστου 2017, 18:20
Υπομονή μια βδομάδα, λένε από τον ΑΟΧ  

 

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές του Πανελευσινιακού και των δευτεραθλητών της Γ' Εθνικής (ανάμεσά τους και ο ΑΟ Χαλκίς)  από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η ομάδα της Ελευσίνας ζητούσε να πάρει τη θέση του Αγροτικού Αστέρα στη Football League, ενώ οι δευτεραθλητές να προβιβαστούν απευθείας και χωρίς μπαράζ παίρνοντας τις θέσεις ομάδων που είχαν προβλήματα με την αδειοδότησή τους.

Αναλυτικά η απόφαση:

"Το διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ κατά την τελευταία του συνεδρίαση, την Πέμπτη 24/8/2017, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Αριθμός απόφασης 86/24/8/2017: Συνεκδικάζοντας αντιμωλία των διαδίκων την από 11/8/2017 προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931 κατά της 31/9-8-2017 απόφασης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τις πρόσθετες παρεμβάσεις. Απορρίπτει την ως άνω προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931.

Αριθμός απόφασης 87/24-8-2017: Θεωρεί ως μη εισαχθείσα την από 14/8/2017 προσφυγή του σωματείου ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ. Συνεκδικάζοντας αντιμωλία των διαδίκων την από 4/8/2017 προσφυγή των λοιπών ποδοσφαιρικών σωματείων: α) ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 1967, β)  ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ κατά της από 4/8/2017 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ (FOOTBALL LEAGUE) και τις πρόσθετες παρεμβάσεις. Απορρίπτει την ως άνω προσφυγή των ποδοσφαιρικών σωματείων: α) ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 1967 και β) ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ και την πρόσθετη υπέρ αυτών παρέμβασης του ποδοσφαιρικού σωματείου ΓΣ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΑΕ."

 

Από την πλευρά της η διοικηση του ΑΟΧ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Διαιτητικού, τοποθετήθηκε και ζητά από τους φίλους της ομάδας να κάνουν υπομονή μια βδομάδα και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου. 

Τότε, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα πρέπει να δώσει το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής στις ομάδες της Football League.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΟΧ: 

 

" Η διοίκηση του Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ αφού ενημερώθηκε από τους δύο νομικούς της για το σκεπτικό της απόφασης απόρριψης όλων των τοποθετήσεων της Τρίτης 22/08 από το Διαιτητικό Δικαστήριο, ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας πως η Ε.Π.Ο. είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις τύχες των ομάδων που (δε) θα συμμετάσχουν στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Football League.

 
   Αναλυτικά, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι αυτή που μέχρι τέλος Αυγούστου θα εξετάσει όλους τους φακέλους, ώστε να αποφανθεί για το ποιες ομάδες δε θα μπορέσουν (βάση φακέλων) να αγωνιστούν σε επαγγελματικές κατηγορίες.
 
   Οι άδειες συμμετοχής θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου, όπως επίσης και ποιες ομάδες θα κληθούν να αναπληρώσουν τα κενά στο πρωτάθλημα των 18 ομάδων της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.
 
   Οι Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ, Δόξα Δράμας και Α.Ε. Καραϊσκάκης, έχουν έγγραφη πρόσκληση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (και συγκεκριμένα από Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) για να παραστούν στην διαδικασία, ώστε να μάθουν απευθείας το αποτέλεσμα κι αν χρειαστεί να ξεκινήσουν άμεσα τις όποιες διαδικασίες για σύσταση Π.Α.Ε.
 
   Υπομονή μια εβδομάδα..."