Αστυνομικά

Αντάλλαξαν υλικό παιδικής πορνογραφίας 37χρονος και 46χρονος

Αντάλλαξαν υλικό παιδικής πορνογραφίας 37χρονος και 46χρονος
14 Νοεμβρίου 2017, 12:20
Ο 37χρονος συνελήφθη και πάει κατηγορούμενος για κακούργημα.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνήθηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 37 και 46 ετών.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του NCMEC, δύο χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και αντάλλαξαν δύο αρχεία εικόνας με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε συνδέσεις που είναι καταχωρημένες στους δύο Έλληνες.

Σε ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στα σπίτια των δύο Ελλήνων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ταμπλέτα, τα οποία χειρίζονταν αποκλειστικά οι ίδιοι.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 37χρονου, διαπιστώθηκε η κατοχή και χρήση των επίμαχων προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστολή του υλικού στον 46χρονο.

Επιπλέον βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη ο 37χρονος εντός των ορίων του αυτοφώρου. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση.

Ο 37χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη γιατί είχε στην κατοχή του φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας

Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη γιατί είχε στην κατοχή του φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας
Αστυνομικά
[20/06/2018 - 15:45]

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας της έδρας κατέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι ήταν ψυχικά ασθενής. ...περισσότερα

Τρεις κακοποιοί απέδρασαν από το κρατητήριο

Τρεις κακοποιοί απέδρασαν από το κρατητήριο
Αστυνομικά
[19/06/2018 - 17:47]

Λίμαραν τα κάγκελα από το κελί και το έσκασαν. ...περισσότερα

Ο απορροφητήρας ...έκρυβε 10.000 ευρώ

Ο απορροφητήρας ...έκρυβε 10.000 ευρώ
Αστυνομικά
[19/06/2018 - 09:00]

Και τα βρήκαν οι κλέφτες... ...περισσότερα