Υγεία

Έτσι θα επιβραδύνετε το γκριζάρισμα των μαλλιών

Έτσι θα επιβραδύνετε το γκριζάρισμα των μαλλιών
7 Δεκεμβρίου 2017, 08:43
Γιατί μπορεί να χαρίζουν γοητεία τα γκρίζα μαλλιά, αλλά παράλληλα αποτελούν και σημάδι γήρανσης.

Λένε ότι τα γκρίζα μαλλιά προσδίδουν γοητεία στον άντρα, αλλά παράλληλα οι γκρίζες τρίχες και οι ρυτίδες στο πρόσωπο, αποτελούν ορατά και αδιάψευστα σημάδια γήρανσης.

Ακριβώς όπως συμβαίνει με τη γήρανση, παρά την πρόοδο της επιστήμης που μπορεί να βοηθήσει σε ένα βαθμό, το θέμα του χρώματος των μαλλιών είναι κατά βάση γενετικό.

Η έλλειψη όπως κάποιων βασικών θρεπτικών συστατικών, μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία.Ειδικότερα, η ανεπάρκεια ψευδάργυρου, χαλκού και βιταμίνης Β12, μπορεί να επιταχύνει το γκριζάρισμα των μαλλιών.

Η λήψη των κατάλληλων συμπληρωμάτων, εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την προστασία των οστών, μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση του φυσικού χρώματος των μαλλιών. Δείτε παρακάτω κάποια επιβραδυντικά στοιχεία στο γκριζάρισμα των μαλλιών

Ψευδάργυρος: Ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του φυσικού χρώματος των μαλλιών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο ψευδάργυρος υπάρχει στα μαλλιά, τα οστά, τους μυς και το δέρμα και είναι απαραίτητος για τη φυσιολογική σωματική ανάπτυξη, την αναπαραγωγική υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Μπορεί να ανήκουν στην ίδια ομάδα, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για 8 βιταμίνες, με πολύ διαφορετικές λειτουργίες.

Ακριβώς όπως κάθε μέλος μίας ομάδας κρατά ένα ξεχωριστό ρόλο, έτσι και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν πως το σώμα θα λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι.

Η πιο γνωστή λειτουργία τους είναι πως βοηθούν στη μετατροπή του φαγητού σε καύσιμο για τον οργανισμό, κρατώντας ψηλά τα επίπεδα της ενέργειας. Ειδικά η Β12 είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, αλλά και τα μαλλιά, καθώς η έλλειψή της έχει συσχετιστεί με πρόωρη γήρανση.

Χαλκός: Ο χαλκός παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που δίνει χρώμα στα μαλλιά. Η έλλειψη χαλκού είναι μια από τις αιτίες, που η τρίχα «γκριζάρει» πρόωρα.

Συχνό λούσιμο: Ακόμη και αν δεν αισθάνεστε τα μαλλιά σας βρώμικα, πρέπει να τα λούζετε τακτικά, καθώς έτσι κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και μέσω αυτής να φτάνουν τα θρεπτικά συστατικά στο θύλακα της τρίχας. Μπορεί να μην σταματήσει το γκριζάρισμα των μαλλιών, αλλά θα γίνουν πιο δυνατά και υγιή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρχονται Τοπικές Μονάδες Υγείας σε Αρτάκη και Αυλίδα

Έρχονται Τοπικές Μονάδες Υγείας σε Αρτάκη και Αυλίδα
Υγεία
[17/07/2018 - 14:57]

Μετά τα εγκαίνια (φωτό) της πρώτης Μονάδας στη Δροσιά. ...περισσότερα

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε τη διακίνηση συμπληρώματος διατροφής

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε τη διακίνηση συμπληρώματος διατροφής
Υγεία
[13/07/2018 - 16:18]

Επειδή περιέχει συστατικό μη εγκεκριμένο   ...περισσότερα

Αποσύρονται ως καρκινογόνα φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας για την υπέρταση

Αποσύρονται ως καρκινογόνα φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας για την υπέρταση
Υγεία
[10/07/2018 - 13:55]

Διαβάστε ποια είναι η "ένοχος" ουσία που περιέχουν. ...περισσότερα