Απόψεις

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ορθώς η Εκκλησία έλαβε θέση για το Σκοπιανό

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ορθώς η Εκκλησία έλαβε θέση για το Σκοπιανό
13 Ιανουαρίου 2018, 10:48
Άρθρο από τον Ευβοιώτη πρώην βουλευτή και υπουργό.  

* Γράφει ο Κώστας Μαρκόπουλος

Η Κυβέρνηση ενοχλήθηκε εμφανώς για το γεγονός ότι η Εκκλησία έλαβε θέση για το Σκοπιανό και τις διαπραγματεύσεις. Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας έχει αδυναμία στην αποκρυφιοτική  διαπραγμάτευση  και την μυστική διπλωματία.

 Είναι επίσης φανερό ότι απεχθάνεται αντίθετες απόψεις και ενοχλητικές φωνές που απευθύνονται στο συντηρητικό πατριωτικό αίσθημα του Λαού.

Όταν ωστόσο επιχειρούσε να γίνει Πρωθυπουργός δεν θυμάμαι να ενοχλήθηκε όταν η επικοινωνιακοί του σύμβουλοι τον φωτογράφιζαν στο Άγιο Όρος και με τον Πάπα στο Βατικανό. Τότε αυτό το κοινό ήτανε απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η πολιτική του απάτη, τώρα όμως δεν θέλει ούτε την άποψη τους.

Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας εγκαταλείπει σταθερά την πατριωτική γραμμή που όλα τα κόμματα στήριξαν στο Βουκουρέστι το 2008 με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή. Προτιμά μυστική διπλωματία χωρίς προηγούμενη πολιτική συνεννόηση.

Είτε έχει δεσμεύσεις που θα παραβιάσουν την κόκκινη γραμμή του Βουκουρεστίου που εμπόδισε την εισαγωγή των Σκοπίων σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ. Είτε έχει επικίνδυνη αμετροέπεια και πολιτικό ναρκισσισμό ώστε να θεωρεί τον εαυτό του  μεγάλο ηγέτη. Και τα δύο είναι επικίνδυνα για την Ελλάδα.

Η ΝΔ δεν θα δεχθεί ούτε γραμμή λιγότερο από την θέση Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Σύνθετη ονομασία, Γεωγραφικό Προσανατολισμό για όλες τις χρήσεις χωρίς αλλοτριωτικές θέσεις στο Σύνταγμα και με απαντήσεις για Εθνότητα και Γλώσσα.

Όσο για την Εκκλησία την οποία μάλλον θα ήθελαν να την μετατρέψουν σε ΜΚΟ, ή εταιρία ΙΚΕ, οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε την σθεναρή παρουσία σε όλη την διαδρομή της Ελληνικής Ιστορίας, αλλά και σε όλες τις οικονομικές υστερήσεις της Ελλάδος όπως αυτή που ζούμε σήμερα.

Δεν δικαιούται η Κυβέρνηση να την θέλει φιμωμένη συμπαραστάτη. Είτε το θέλουν είτε όχι είναι ο πλέον ισχυρός και διαχρονικός συνδετικός κρίκος του Ελληνισμού Παγκοσμίως.           

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Να ενισχυθούν οι εθελοντικές ομάδες που ασχολούνται με την πυρόσβεση

Να ενισχυθούν οι εθελοντικές ομάδες που ασχολούνται με την πυρόσβεση
Απόψεις
[17/08/2018 - 15:00]

Άρθρο του Γιάννη Μανώλη, με αφορμή πρόσφατη πυρκαγιά στην Κάρυστο. ...περισσότερα

Γιατί δεν πρέπει να περιμένουμε έργα (και) στην Εύβοια επί ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί δεν πρέπει να περιμένουμε έργα (και) στην Εύβοια επί ΣΥΡΙΖΑ
Απόψεις
[11/08/2018 - 13:48]

Άρθρο του Συμεών Κεδίκογλου, με αφορμή τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας. ...περισσότερα

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αλαλούμ με τον Οικογενειακό Γιατρό

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αλαλούμ με τον Οικογενειακό Γιατρό
Απόψεις
[05/08/2018 - 13:45]

Ακάλυπτη έμεινε η Εύβοια και η Χαλκίδα, αφού εξασφαλίστηκαν μόλις 10 γιατροί, αντί για 55. ...περισσότερα