Ο Chef Προτείνει

Γλυκοπατάτες γεμιστές με σολομό

Γλυκοπατάτες γεμιστές με σολομό
21 Φεβρουαρίου 2018, 07:00
Απολαύστε όλα τα καλά του σολομού  

Ο σολομός είναι πλούσιος σε πηγή ω-3 λιπαρών, καλών πρωτεϊνών, βιταμίνης D, και αντιοξειδωτικών. Επίσης είναι εύκολο στη χρήση γιατί δεν έχει κόκαλα και μπορούμε να το βρούμε από το ιχθυοτροφείο μέχρι και το σούπερ μάρκετ.

 

Υλικά

2 γλυκοπατάτες
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
ξύσμα από 1 λάιμ
χυμό από 1 λάιμ
1/2 ματσάκι άνηθο
1-2 κ.σ. μέλι
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. καπνιστό σολομό

Για το σερβίρισμα

ρόκα
φέτες λάιμ
άνηθο
πιπέρι
ελαιόλαδο

Τι κάνουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις γλυκοπατάτες στη μέση οριζόντια.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε με ένα κουτάλι λίγη από τη σάρκα της κάθε γλυκοπατάτας και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ, άνηθο, μέλι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τη γέμιση στις γλυκοπατάτες και προσθέτουμε από πάνω τυρί κρέμα και σολομό.
Προσθέτουμε φέτες λάιμ, άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο και ρόκα και σερβίρουμε.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ