Ο Chef Προτείνει

Κανελόνια με τυρί και κρέμα γάλακτος

Κανελόνια με τυρί και κρέμα γάλακτος
9 Μαρτίου 2018, 07:00
Εύκολο και γευστικό

Για γρήγορο και εύκολο πιάτο που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

  • 1 κουτί κανελόνια
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γρ. ζαμπόν
  • 50 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 5-6 φέτες γκούντα
  • Πιπέρι μαύρο
  • Πιπέρι κόκκινο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ νερό

Τι κάνουμε:

Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με τις δύο κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε τα δύο υλικά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα τυριά με τα πιπεράκια και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζαμπόν χωρίς το λάδι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με προσοχή. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το νεράκι και περιχύνουμε πάνω από τα κανελόνια αφού πρώτα τα βάλουμε μέσα σε ένα πυρέξ.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς. Μόλις δούμε ότι τα κανελόνια είναι έτοιμα βάζουμε από πάνω τις φέτες γκούντα και τα αφήνουμε μέσα στην κουζίνα για να λιώσει το τυράκι.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ