Αστυνομικά

Αποκαλύφθηκαν τα μέλη τη συμμορίας που έκλεβε χρηματοκιβώτια από εργοστάσια σε Οινόφυτα, Σχηματάρι και Ριτσώνα

Αποκαλύφθηκαν τα μέλη τη συμμορίας που έκλεβε χρηματοκιβώτια από εργοστάσια σε Οινόφυτα, Σχηματάρι και Ριτσώνα
13 Μαΐου 2018, 12:06
Είχαν συλληφθεί για άλλη υπόθεση.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας Βοιωτίας, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, εξιχνιάστηκαν συνολικά τέσσερις ληστείες, 16 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, από εγκαταστάσεις εταιρειών, σε περιοχές της Βοιωτίας και Εύβοιας.  

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στις παραπάνω εγκληματικές πράξεις ενέχεται πολυμελής σπείρα, η οποία διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, αρπάζοντας κυρίως χρηματοκιβώτια εταιρειών.

Η συγκεκριμένη σπείρα, αποτελούμενη κυρίως από Έλληνες (ομογενείς από πρώην ανατολικές χώρες), εξαρθρώθηκε τον Μάιο του 2017, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, τότε είχαν συλληφθεί συνολικά 15 μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και τα τέσσερα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ επίσης είχαν ταυτοποιηθεί πέντε ακόμη μέλη της σπείρας και είχαν εξιχνιασθεί συνολικά 145 υποθέσεις ληστειών και κλοπών (καθώς και αποπειρών), αλλά και κλοπών και εμπρησμών.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι τα μέλη της ίδιας σπείρας, το χρονικό διάστημα από 17-02 έως και 12-07-2016, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη 21 επιπλέον εγκληματικών ενεργειών και συγκεκριμένα στις εξής :

  1. Τριών ληστειών και εννέα κλοπών, σε εταιρείες περιοχών των Οινοφύτων Βοιωτίας.
  2. Ληστείας και τεσσάρων κλοπών, σε εταιρείες περιοχών του Σχηματαρίου Βοιωτίας.
  3. Τριών κλοπών και απόπειρας κλοπής, σε εταιρείες περιοχών της Ριτσώνας Ευβοίας.

Σε πέντε από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, οι δράστες αφαίρεσαν τα χρηματοκιβώτια των εταιρειών, ενώ δεν δίσταζαν να ακινητοποιήσουν, με την απειλή όπλων και την χρήση σωματικής βίας, τυχόν υπαλλήλους ή φύλακες των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Τα μέλη της σπείρας, κατά τη διάπραξη των ληστειών και κλοπών, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face, μαντίλια και κουκούλες των μπουφάν τους, ενώ φορούσαν γάντια, για να μην αφήνουν ίχνη.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρήματα, εργαλεία, χρυσαφικά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, οχήματα, πιστόλι σκοπευτηρίου, τιμαλφή, έγγραφα, μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα είκοσι μέλη της οργανωμένης αυτής σπείρας, που συνελήφθησαν ή ταυτοποιήθηκαν, έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές Αρχές για  συναφή και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: Συνελήφθη τριμελής σπείρα διαρρηκτών μετά την διάρρηξη σε μίνι-μάρκετ

ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: Συνελήφθη τριμελής σπείρα διαρρηκτών μετά την διάρρηξη σε μίνι-μάρκετ
Αστυνομικά
[15/11/2018 - 07:32]

Αποκαλύφθηκε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται επιπλέον σε 12 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής. ...περισσότερα

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι μετά από διάρρηξη καταστήματος

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι μετά από διάρρηξη καταστήματος
Αστυνομικά
[13/11/2018 - 10:13]

¶ρπαξαν χρηματικό ποσό, μέρος του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του ενός συλληφθέντα. ...περισσότερα

Στο σπίτι και στο μαντρί έκρυβε χασίς 46χρονος στην Αταλάντη

Στο σπίτι και στο μαντρί έκρυβε χασίς 46χρονος στην Αταλάντη
Αστυνομικά
[12/11/2018 - 14:53]

 Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών. ...περισσότερα