Σε συνάντηση με τον Γαβρόγλου οι βουλευτές Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Σε συνάντηση με τον Γαβρόγλου οι βουλευτές Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
1 Ιανουαρίου 1970, 02:00
A+ A-
Δείτε ποια είναι η θέση των δύο βουλευτών για τις εξελίξεις.

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου οι βουλευτές Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης παρευρέθηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τους βουλευτές Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, προκειμένου να συζητηθούν η νέα αρχιτεκτονική  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και η πρόταση «Εύριπος» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Το κείμενο της πρότασης για τη νέα δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο αποτέλεσε το προϊόν εκτεταμένης επεξεργασίας από την αρμόδια Επιτροπή, στην οποία μετείχαν Πρυτάνεις και Αναπληρωτές Πρυτάνεις των τριών Ιδρυμάτων μαζί και με έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου, έχει ήδη δοθεί σε δημόσια συζήτηση.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο βουλευτές Εύβοιας τονίζουν:

" Η εν λόγω πρόταση συγκεντρώνει σε ένα ενιαίο και συμπαγές σχήμα τις διάσπαρτες ερευνητικές δομές της Θεσσαλίας και μέρους της Στερεάς, περιλαμβάνει την εκπαίδευση σε σύγχρονα αντικείμενα, αξιοποιεί αποτελεσματικά τις υφιστάμενες ερευνητικές και εκπαιδευτικές δομές και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη επιστημονικών συνεργειών και συνθηκών βιωσιμότητας και αριστείας.

Στη δημοσιότητα προς πληρέστερη και συνολικότερη ενημέρωση έχει, επίσης, δοθεί το κείμενο της  πρότασης «Εύριπος», το οποίο αποτελεί το προϊόν διεξοδικής μελέτης, η οποία έλαβε υπόψη της μεταξύ άλλων τόσο αντίστοιχα διεθνή παραδείγματα, όσο και τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά των Π.Ε. Ευβοίας –Βοιωτίας.  

Το σχέδιο ανάπτυξης του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ, στις ως άνω περιφερειακές ενότητες,  εντάσσεται στους ευρύτερους στόχους και  αποστολή του Πανεπιστημίου, παράλληλα ευθυγραμμίζεται με το συνολικό στρατηγικό μοντέλο ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αναμένεται να λειτουργήσει καταλυτικά τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού.

Το προσεχές χρονικό διάστημα οι Βουλευτές Εύβοιας θα διοργανώσουν συνάντηση, προκειμένου να παρουσιαστεί και να συζητηθεί αναλυτικότερα η πρόταση «Εύριπος»."

Επιστροφή