Στο Άγιο Όρος έξι εξωτερικοί φρουροί της Φυλακής Χαλκίδας

Στο Άγιο Όρος έξι εξωτερικοί φρουροί της Φυλακής Χαλκίδας
16 Σεπτεμβρίου 2018, 15:00
A+ A-
Επισκέφτηκαν τέσσερις ιερές μονές, στο Περιβόλι της Παναγίας.

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου έξι φίλοι και συνάδελφοι εξωτερικοί φρουροί του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας.

Πρόκειται για τους Θοδωρή Καρκατσέλα, Νίκο Κατσή, Γιώργο Κοντοβά, Δαυίδ Μέριανο, Λουκά Τσιλινίκο και Κώστα Χουλιαρά, οι οποίοι έζησαν μοναδικές στιγμές στο Περιβόλι της Παναγίας.

Η παρέα των εξωτερικών φρουρών παρέμεινε στο Άγιο Όρος επί τέσσερις ημέρες και επισκέφτηκε τις Μονές Διονυσίου, Γρηγορίου, Σίμωνος Πέτρας και Αγίου Παύλου.

Στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να λάβουν ευλογία από τον Χαλκιδέο μοναχό πατέρα Σοφρώνιο, ο οποίος ζει πάνω από 50 χρόνια στο Άγιο Όρος και είναι εξάδελφος του γνωστού Χαλκιδέου επιχειρηματία Χρήστου Παλαμήδη

Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από τις επισκέψεις των έξι εξωτερικών φρουρών στα μοναστήρια του Άγιου Όρους. Στην πρώτη φωτό κάτω, από αριστερά Γιώργος Κοντοβάς, Δαυίδ Μέριανος, Λουκάς Τσιλινίκος, Νίκος Κατσής, Θοδωρής Καρκατσέλας και Κώστας Χουλιαράς, στο αρχονταρίκι της Μονής Διονυσίου. 

Στο Αρχονταρίκι της Μονής Διονυσίου

Στον αρσανά (λιμανάκι) της Μονής Γρηγορίου

Μονή Αγίου Παύλου

Στο μονοπάτι από την Μονή Γρηγορίου προς την Μονή Σίμωνος Πέτρα

Στον αρσανά της  Μονής Διονυσίου

Στην αρχή του ανηφορικού δρόμου, που οδηγεί από τον αρσανά στη Μονή Διονυσίου

Επιστροφή