Ο Chef Προτείνει

Γλυκές πρωτοχρονιάτικες συνταγές

Γλυκές πρωτοχρονιάτικες συνταγές
28 Δεκεμβρίου 2018, 07:00
Για να είναι το 2019  όλο γλύκα!

Σε λίγες ημέρες το 2018 θα μας αποχαιρετήσει και την θέση του στο θρόνο της ζωής θα πάρει ο νέος χρόνος 2019. Θα κουβαλά αισιοδοξία, ελπίδα, αγάπη, ευτυχία, υγεία και ευημερία για όλους και για όλες, μικρούς και μεγάλους, άρχοντες και λαό και ο καθένας από εμάς θα έχει κάτι να περιμένει από αυτόν. Εμείς ευχόμαστε σε όλους εσάς να πραγματοποιηθούν όλες σας οι ευχές και να έχετε μια όμορφη και καλή χρονιά.

Για το λόγο αυτό σας δίνουμε συνταγές όλο γλύκα ..για μια γλυκιά χρονιά.

 

ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ !

Υλικά

500 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη

1 κουτίζ ζαχαρούχο γάλα

90 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια

Τι κάνετε

Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε με βούτυρο. Λιώστε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπαιν μαρί και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια. Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες. Στη συνέχεια αφαιρέστε το γλυκό τραβώντας το χαρτί και το κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Αν δεν καταναλωθούν αμέσως (πράγμα δύσκολο) διαρκούν στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες.

 

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ MANGO ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ!

Υλικά

3 αυγά
85g ζάχαρη άχνη, συν 1 κουταλιά της σούπας
85g αλεύρι, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 

Για τη γέμιση
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα ώριμα φρούτα του πάθους καθαρισμένα
2 μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
250g κατεψυγμένα raspberry
200g γιαούρτι με 2% λιπαρά ή τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά

Τι κάνετε
Προθέρμανε το φούρνο στους 200C.
Βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτηπήστε τα με ένα μίξερ μέχρι να πήξουν για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια, τη βανίλια. Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήσε για 12-15 λεπτά.
Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε ένα φύλλο χαρτί που έχετε πασπαλίσει με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη. Τυλίξτε την και άστο να κρυώσει τελείως. Ανακάτεψτε τη ζάχαρη, τα φρούτα του πάθους και το ένα τρίτο του μάνγκο και τα raspberries μέσα στο γιαούρτι.
Ξετυλίξτε τον κορμό και γέμιστέ το με την κρέμα που φτιάξτατε και μετά τυλίξτε τον.
Σερβίρετε με τα υπόλοιπα φρούτα.

 

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ "ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ" ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ!

Υλικά

1 κιλό κάστανα ωμά
1/2 κιλό κουβερτούρα μπίτερ, σπασμένη σε κομμάτια
3/4 φλιτζ. βούτυρο αγελάδος
1/2 φλιτζ. γάλα
1½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
6 - 7 κάστανα γλασέ

Τι κάνουμε

Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα τους. Τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα κάστανα. Προσθέτουμε το γάλα και την άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ντύνουμε εσωτερικά μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα, αφήνοντάς τη να εξέχει από πάνω, και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 5 ώρες. Ξεφορμάρουμε τον κορμό σε μια πιατέλα. Και τον περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα λιωμένης σοκολάτας. Στολίζουμε τον κορμό με τα γλασέ κάστανα.

Καλή χρονιά

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τυρόμυλοι

Τυρόμυλοι
Ο Chef Προτείνει
[06/09/2019 - 08:08]

Οτι πρέπει για σχολικό κολατσιό ...περισσότερα

Σιάμισιη

Σιάμισιη
Ο Chef Προτείνει
[28/08/2019 - 07:00]

Από την όμορφη Κύπρο ...περισσότερα