ΣAΚΧΑΡΟ: Τι να πίνετε το πρωί για να αποφύγετε την αύξησή του

ΣAΚΧΑΡΟ: Τι να πίνετε το πρωί για να αποφύγετε την αύξησή του
31 Δεκεμβρίου 2018, 08:13
A+ A-
Διαβάστε ποιο είναι το ιδανικό ρόφημα.

Tο ρόφημα που θα επιλέξετε για το πρωινό σας γεύμα μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα του σακχάρου καθΆ όλη τη διάρκεια της ημέρας και αυτό παίζει σημαντικότατο ρόλο στην πρόληψη αλλά και τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Dairy Science, όταν ο στόχος είναι ο καλύτερος δυνατός έλεγχος των επιπέδων του σακχάρου, ιδανική επιλογή για το πρωινό αποτελεί το γάλα!

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, η κατανάλωση γάλακτος στο πρωινό οδηγεί σε μικρότερη συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα μετά το γεύμα σε σύγκριση με το νερό.

H πρόσληψη μεγάλης ποσότητας πρωτεϊνών από το γάλα οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μεταγευματικά συγκριτικά με την πρόσληψη μέτριας ποσότητας πρωτεϊνών.

Επίσης, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πρωτεϊνών το πρωί συμβάλλει και στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης κατά το μεσημεριανό γεύμα.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, κατά τη διαδικασία διάσπασης των πρωτεϊνών του ορού και της πρωτεΐνης καζεΐνης του γάλακτος απελευθερώνονται στο γαστρεντερικό ορμόνες που επιβραδύνουν την πέψη, αποτρέποντας την απότομη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου και ταυτόχρονα εντείνοντας το αίσθημα του κορεσμού.

 

Επιστροφή