Στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας ο Μητροπολίτης

Στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας ο Μητροπολίτης
20 Ιανουαρίου 2019, 17:21
A+ A-
Τέλεσε το μνημόσυνο του Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη).

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου, ο  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τhn Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας.

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε, πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Ευγενικό, Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης, τον Σακελάριο Δημήτριο Αργύρη, Εφημέριο  Άνω  Βάθειας και τον  Διάκονο Πορφύριο Γερμανό, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεοφάνης Παπαγεωργίου, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας.

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου στην Ιερά Μονή έγινε με διπλή αφορμή. Τα ονομαστήρια της Καθηγουμένης Μακαρίας μοναχής και την 44η επέτειο από την κοίμηση του μακαριστού Προκατόχου του Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη), ο οποίος εκοιμήθη την 19η Ιανουαρίου 1975.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος φορούσε άμφια του Προκατόχου του, μακαριστού Νικολάου, τα οποία ο ίδιος είχε αφήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όλοι προσκύνησαν στον Τάφο του αειμνήστου Νικολάου.

Στη συνέχεια,  η Αδελφότητα της Μονής προσέφερε το καθιερωμένο κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής για τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, που προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία.

Επιστροφή