Νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στην Βουλή καταργεί την αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα του Τύπου.
Σύμφωνα με το άρθρο 33 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, καταργείται η αυτόφωρη διαδικασία και στα δια του Τύπου τελούμενα αδικήματα της εξύβρισης, δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμισης.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 33 αναφέρει:
«Στο άρθρο 417 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (π.δ. 258/1986, Αʼ 121), προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής: Στην περίπτωση των εγκλημάτων των άρθρων 361, 362 και 363 του Ποινικού Κώδικα δεν ακολουθείται η διαδικασία των επόμενων άρθρων, εκτός αν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι».
Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από παλιότερη σύλληψη του εκδότη Γιώργου Κουρή για δημοσιεύματα στην εφημερίδα "Αυριανή".