Πρωταθλητές στο τηλέφωνο, αλλά και στις βρισιές είναι οι Ελληνες την ώρα που οδηγούν, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα.
Σε ποσοστό 60% οι Ελληνες χρησιμοποιούν bluetooth εν ώρα οδήγησης, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι 49%.
Πρωτιά, όμως, στο ζήτημα της συνομιλίας στο τηλέφωνο έχει η Ελλάδα και στους οδηγούς που χρησιμοποιούν ακουστικά ή hands free ενώ οδηγούν, καθώς 54% των οδηγών στη χώρα μας παραδέχεται πως τα χρησιμοποιεί τακτικά, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου το ποσοστό πέφτει στο 33%.
Επίσης, ένας στους δύο Ελληνες οδηγούς (ποσοστό 51%) παραδέχεται πως οδηγεί και μιλά στο τηλέφωνο χωρίς καμία συσκευή hands free, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι μόλις 27%.
Πάμε τώρα στις βρισιές... Οι Ελληνες οδηγοί είναι εκείνοι που βρίζουν περισσότερο τους άλλους οδηγούς, σε ποσοστό που φτάνει το 71%.
Οι πιο... πολιτισμένοι στο θέμα αυτό φαίνεται πως είναι οι Σουηδοί που εξαπολύουν λεκτική επίθεση σε βάρος άλλων οδηγών σε ποσοστό 32%.
Επιπλέον, οι Ελληνες παραδέχονται πως κολλάνε το αυτοκίνητό τους πίσω από εκείνο κάποιου άλλου οδηγού που τους εκνευρίζει σε ποσοστό 51%, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 34%.
Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 13.000 άνθρωποι από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.