Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις της Άνοιξης 2019, οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα, με στόχο να τονώσουν την αγοραστική κίνηση, η οποία παρουσιάζεται πεσμένη την πασχαλινή περίοδο.
Ειδικότερα, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 θα αρχίσουν την Πέμπτη 2 Μαΐου, καθώς η Πρωτομαγιά είναι πλέον υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα, και θα λήξουν την Τετάρτη 15 Μαΐου.
Κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Την Κυριακή 5 Μαΐου τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία. Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 5 Μαΐου.