ΣΙΜΩΣΗ: Ενισχύονται οι αρχαιολογικές συλλογές Αιδηψού και Ωρεών

Το τοπικό τμήμα Ιστιαίας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την διαχείριση των αρχαιοτήτων και των μνημείων της περιοχής, έστειλε σχετική επιστολή προς την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας Αγγελική Σίμωση, κοινοποιηθείσα και στον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Στην απάντηση που ελήφθη, η κ. Σίμωση τονίζει πως, εφαρμόζοντας την τρέχουσα τακτική του Υπουργείου Πολιτισμού περί αναμόρφωσης του μουσειακού χάρτη της χώρας μας, μεθοδεύεται, πέραν της ολοκλήρωσης του κεντρικού μουσειακού χώρου της «Αρέθουσας», η δημιουργία μικρότερων κόμβων (Ιστιαία) και η ενίσχυση παράλληλα των Συλλογών και Εκθέσεων Αιδηψού και Ωρεών.

Στην ίδια επιστολή προσκαλεί σε μία συνάντηση εργασίας, τόσο τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, όσο και εκπροσώπους του Τ.Τ. Ιστιαίας της Ε.Ε.Σ. κατά την διάρκεια της Αρχαιολογικής Διημερίδας, που θα γίνει στην Χαλκίδα στις 30 και 31 Οκτωβρίου, με τον τίτλο «Γη Αβάντων».

Σημειώνεται ότι, ως εισηγητής της προαναφερθείσας διημερίδας, έχει κληθεί και ο αντιπρόεδρος του Τ.Τ. Ιστιαίας της Ε.Ε.Σ. ερευνητής και συγγραφέας Αλέξανδρος Καλέμης. Η εισήγησή του με τίτλο «Εύβοια: Η αδικημένη Κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου.