Ο Πνευματικός ζήτησε την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας στο στρατόπεδο Πήλικα

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός συναντήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουλίου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητήσουν το θέμα της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας στο Στρατόπεδο «Πήλικα Ι.» και συγκεκριμένα τη διάθεση 2-3 στρεμμάτων από τα 54 που είναι όλη η έκταση του στρατοπέδου για το σκοπό αυτό. Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο στεγαζόταν το 575 Τάγμα Πεζοναυτών.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, με το τρόπο αυτό όχι μόνο θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου αλλά θα αποσυμφορηθούν και οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, που αυτήν τη στιγμή στεγάζονται στο κέντρο της πόλης σε πολύ μικρό χώρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Πνευματικού, ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά το αίτημα και δεσμεύτηκε να το εξετάσει άμεσα. Στη συνέχεια ο βουλευτής  ενημέρωσε για την εξέλιξη του θέματος τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Ευβοίας.