Tην Τρίτη 20 Ιουλίου το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εδώ και δεκαετίες προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία, προς τιμήν της Πολιούχου της Χαλκίδας Αγίας Παρασκευής, στον ομώνυμο ιερό ναό της πόλης.
Με την έναρξη της Ιεράς Αγρυπνίας τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος και οι υπόλοιποι Ιερείς έκαναν την ενθρόνιση του θαυματουργού ιερού εικονίσματος και του ιερού αποτμήματος εκ των λειψάνων της Αγίας σε προσκυνητάριο, όπου θα παραμείνουν για όλες τις ημέρες της πανήγυρης, στο κέντρο του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε το εορταστικό κόλλυβο προς τιμήν της Αγίας, το οποίο είχε κατάλληλα επιμεληθεί Ιερομόναχος π. Καλλίνικος Καραπέτης.
Τα ιερά αναλόγια διακόνησαν ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας Κωνσταντίνος Σιάνος, ο εκ Χαλκίδος καταγόμενος Ανέστης Κεσελόπουλος-Ομότιμος Καθηγητής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Ιεροψάλτης και Διευθυντής της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες» Ελευθέριος Πνευματικός με μαθητές του.
Οι Λατρευτικές Εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου.