ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ- ΔΕΙΚΤΗΣ ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: Η Εύβοια μέσα στις 42 περιφέρειες με ποσοστό πάνω από 5%

Στο κόκκινο είναι ο δείκτης θετικότητας των κρουσμάτων κορωνοϊού, το ποσοστό, δηλαδή των θετικών στο σύνολο των τεστ που γίνονται για ανίχνευση του covid- 19, για την εβδομάδα από 27 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε 42 περιφέρειες ο δείκτης θετικότητας είναι άνω του 5% ενώ στο γενικό σύνολο είναι 5,77%.

Η Εύβοια, με θετικότητα 5,79% βρίσκεται ακριβώς στο μέσο όρο του γενικού  συνόλου και στην τρίτη  θέση της Στερεάς Ελλάδας, στην οποία την πρώτη θέση κατέχει η Βοιωτία.

Ο δείκτης θετικότητας, ανά περιφερειακή ενότητα στη Στερεά Ελλάδα, από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, έχει ως εξής:

Σε όλη την Ελλάδα, ανά περιφερειακή ενότητα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, το ποσοστό θετικότητας φαίνεται στον παρακάτω πίνακα: