ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ανανέωσε τους συνεργάτες της ομάδας του και επανέφερε τον Παπανικολάου

 

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ευβοϊκή Γνώμη" (3/3/2022)

Σε ανανέωση της ομάδας των συνεργατών του προχώρησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου. Στο επιτελείο του ενέταξε δύο Ευβοιώτισσες και επανέφερε τον 54χρονο Παναγιώτη Παπανικολάου, με τον οποίο είχαν κοντραριστεί άσχημα στο παρελθόν.

Ο Σίμος Κεδίκογλου δέχθηκε ξανά τον Παναγιώτη Παπανικολάου στην ομάδα του παρά τις βαριές κουβέντες που είχε πει στο παρελθόν ο απόστρατος εναντίον του υφυπουργού.

Με καταγωγή από τα Βίταλα Κύμης, ο ιπτάμενος αξιωματικός ε.α. Παναγιώτης Παπανικολάου έγινε πριν χρόνια στέλεχος του πολιτικού γραφείου του Σίμου Κεδίκογλου και αυτό αποτέλεσε ...διαβατήριο για να μπει στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΝΕ επί προεδρίας Τσέργα.

Ήρθε, όμως, σε ρήξη με το Βορειοευβοιώτη βουλευτή και εναντίον του ξεστόμισε βαριές κουβέντες. Παράλληλα, αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και το 2015 κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων.

Απέτυχε εκλογικά και επέστρεψε στο “γαλάζιο” μαντρί με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές. Υποστήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των υποστηρικτών του Απόστολου Τζιτζικώστα, ανάμεσα στους οποίους και ο Κεδίκογλου.
 

Μετά απ’ όλα αυτά, και με διαμεσολάβηση του πρώην πρόεδρου της ΝΟΔΕ Εύβοιας Αποστόλη Βαρδακώστα, ο Παπανικολάου επέστρεψε στο πλευρό του Σίμου Κεδίκογλου και ήδη εγκαταστάθηκε στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στην Αθήνα.

Άρωμα ...Βαρδακώστα έχει και η απόσπαση της Φιλιώς Πύθουλα-Βαβουλιώτη (φωτό) από τη Διεύθυνση Μεταφορών Εύβοιας στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στη Χαλκίδα. 

Ως βουλευτής ο Σίμος Κεδίκογλου δικαιούται τρεις μετακλητούς υπαλλήλους και έχει καλύψει τις θέσεις με τις αποσπάσεις των υπαλλήλων του ΙΚΑ Γιάννη Τζαφέρου και Νίκου Τσελίκα, καθώς και της υπαλλήλου της ΔΕΗ Ρούλας Γεωργιάδη.

Ως υφυπουργός, όμως, δικαιούται έξι επιπλέον μετακλητούς! Έτσι, εκμεταλλεύτηκε το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος και πρόσθεσε στην ομάδα του δύο Ευβοιώτισσες, εκ των οποίων μία είναι η Φιλιώ Πύθουλα.
Πρόκειται για την πρώην νομαρχιακή σύμβουλο με την παράταξη του Θανάση Μπουραντά, η οποία εγκαταστάθηκε στο γραφείο του Γιάννη Τζαφέρου.

Μεταξύ άλλων, η Φιλιώ Πύθουλα ανέλαβε μέρος των αρμοδιοτήτων της Κατερίνας Κανάκη, η οποία αποχώρησε πρόσφατα από το πλευρό του υφυπουργού μετά από πολυετή συνεργασία.
Δεύτερη μετακλητή υπάλληλος είναι η Μαίρη Ζωγραφοπούλου (φωτό), η οποία αποσπάστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Πρόκειται για οικογενειακή φίλη του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κεδίκογλου στην Ιστιαία Νίκου Τσελίκα.