Διασκέδαση και νεολαία είναι δύο έννοιες αλληλένδετες, αφού οι νέοι άνθρωποι επιζητούν συνεχώς τρόπους να διασκεδάσουν και να κάνουν ενδιαφέρουσα την καθημερινότητά τους.
Τι συμβαίνει όμως με τους νέους στη Χαλκίδα; Διασκεδάζουν ωραία ή μήπως κάτι λείπει από την πόλη, για να προσφέρει ακόμα καλύτερες ευκαιρίες στους νέους;
Αυτό είναι το θέμα το σημερινού ρεπορτάζ του egnomi.gr και δείτε τι μας απάντησαν πέντε νέοι και νέες, που μας μίλησαν:
Βασίλης Φουσίκας
Ο Βασίλης ανέφερε: « Θεωρώ ότι η Χαλκίδα έχει πολύ ωραία μαγαζιά, όπως και το προσωπικό είναι πολύ εξυπηρετικό. Πιστεύω όμως ότι θα πρέπει να αλλάξει κατά κάποιο τρόπο το είδος μουσικής.
Εχω παρατηρήσει ότι ο κόσμος βαριέται εύκολα. Σίγουρα η πανδημία δεν έχει βοηθήσει την όλη κατάσταση...»
Νάντια Κρητικού
«Θεωρώ ότι λείπουν πολλά πράγματα σε θέμα διασκέδασης στην πόλη. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ένα πάρκο για μικρά παιδάκια, ενώ στην Αθήνα υπάρχουν πολλά. Ετσι, περιοριζόμαστε στις βόλτες να πηγαίνουμε για έναν καφέ εμείς οι μεγάλοι και τα παιδιά μας να βαριούνται κατά κάποιο τρόπο, διότι δεν υπάρχει κάτι να ασχοληθούν πέρα από ...κάτι κούνιες.
Άγγελος Σαπουτζής
Αντριάννα Γρατσούνα
«Πολλά πράγματα θεωρώ ότι λείπουν από την πόλη μας. Θα ήθελα να υπήρχαν σίγουρα περισσότερα μαγαζιά διασκέδασης και κυρίως κλαμπάκια. Νομίζω η Χαλκίδα δεν έχει πλουραρισμό σε κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, είναι πολύ περιορισμένα τα πράγματα.
Επίσης πιστεύω ότι λείπουν και καταστήματα με ρούχα, όπως για παράδιεγμα ένα μεγάλο εμπορικό. Και το shopping therapy είναι ένα είδος διασκέδασης και αυτό...»
Ευαγγελία-Φαίη Γαρέφαλου
« Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα μαγαζιά. Η νυχτερινή ζωή κυρίως τον χειμώνα είναι πολύ πεσμένη. Τώρα που ανοίγει ο καιρός και θα έρθει το καλοκαίρι κάτι περισσότερο θα γίνει, αλλά δεν υπάρχει πληθώρα επιλογών.»