ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ 1-0: Γλίτωσε το σοκ με λυτρωτή τον Γκιόκα

Την αντίσταση του Απόλλωνα Ευπαλίου κατάφερε να κάμψει πριν από λίγη ώρα ο ΑΟ Χαλκίς κερδίζοντας με 1-0 παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με 10 από το 40ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ανέβηκαν στο δεύτερο, όπου πέτυχαν και το γκολ της νίκης, αλλά γλίτωσαν το ...έμφραγμα στις καθυστερήσεις.

Η Χαλκίδα πλησίασε πρώτη στο τέρμα και πολύ νωρίς όταν σε σέντρα του Σπανού από δεξιά ο Γκιόκας δεν πρόλαβε την μπάλα στην παράλληλη σέντρα του συμπαίκτη του.


Στη συνέχεια ο φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ δυο φορές. Μια με τον Αποστολόπουλο (7') και μια με τον Φλέγγα (18'). Και οι δυο βρέθηκαν αμαρκάριστοι μέσα στην περιοχή του ΑΟΧ, αλλά αστόχησαν.


Στο 22' ο ΑΟΧ απείλησε με ένα σουτ του Μαστροκώστα, αλλά η ομάδα του Ευπαλίου ήταν που έγινε και πάλι επικίνδυνη στη συνέχεια κι έχασε άλλες δυο καλές ευκαιρίες.



Στο 33' ο Ζέρβας έπιασε ένα ωραίο σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και λίγο πριν λήξει το ημίχρονο ο Ανδρεόπουλος ακάλυπτος στο σημείο του πέναλτι σούταρε και την μπάλα έδιωξε ο Γεωργιου.


Από το 40' η ομάδα της Χαλκίδας έπαιζε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του μικρού Τσολακου με δεύτερη κίτρινη. 


Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΟΧ ζωντάνεψε. Ο Πέτρος Ζουρούδης αντικατέστησε τον Σπανό και τον Καραχάλιο λίγο μετά την έναρξη ρίχνοντας στη μάχη Ζουλιώτη και Σπυράκη. Ο πρώτος έπαιξε στη φυσική του θέση στη δεξιά πλευρά και παράλληλα ο Κολιόπουλος προωθήθηκε πιο μπροστά στο δεξιό άκρο. Το κέντρο ενισχύθηκε με τον Σπυράκη, αφού ο Τσατσαρώνης κάλυψε τη θέση του αποβληθέντα Τσολάκου, ενώ γινόταν και διεισδυτικός από την αριστερή πλευρά.


Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα ο ΑΟΧ, έχοντας και την υποστήριξη των φίλων του έγινε πιο δραστήριος και στο 65' πέτυχε γκολ. Ο Κολιόπουλος σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, αλλά ο Γκιόκας καραδοκούσε και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.


Ακόμη μία καλή ευκαιρία είχε ο Σπυράκης στο 72', αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Πάντως, στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να γίνει το 1-1 σε φάση διαρκείας στα καρέ της Χαλκίδας.

Ο Παπανδρέου σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αποσόβησε τα χειρότερα ο Φαλαγγίτης με ωραία απόκρουση. Ωστόσο, η μπάλα κατέληξε στον Κ. Ζέρβα, ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα ουράνια και τους φιλάθλους του ΑΟΧ στον έβδομο ουρανό!


Διαιτησία: Ψαρίδης, Αργυριάδης-Αθανασόπουλος (Αθηνών).


ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Π. Ζουρούδης): Φαλαγγίτης, Κολιόπουλος, Ι.Κ. Τσολάκος, Ι.Θ. Τσολάκος, Γεωργίου, Χαλιώτης, Καραχάλιος (53' Σπυράκης), Τσατσαρώνης, Σπανός (53' Ζουλιώτης), Μαστροκώστας (84' Λούκας), Γκιόκας (69' Τρεπεκλής).


ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ (Κόκκινος): Πετσινής, Σέκα, Κ. Ζέρβας, Θωμόπουλος, Θεοχάρους, Γ. Ζέρβας (84' Κατσικάς), Αποστολοπουλος (19' λ.τ. Καραγιάννης, 71' Κόντος), Θανάσιος, Παπανδρέου, Φλέγγας, Ανδρεόπουλος.