Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες της Κυριακής 21 Ιουνίου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρύστου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομης εισόδου, μεταφοράς και παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών.
Επίσης, συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκα στην Εισαγγελία Χαλκίδας, την Δευτέρα 27 Ιουνίου.
Η σύλληψή τους έγινε όταν, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα στελέχη του Λιμεναρχείου εντόπισαν στην περιοχή ''Μπούρος'' Καρύστου ένα Ι.Χ. όχημα, με επιβαίνοντες τους εννέα αλλοδαπούς, επτά εκ των οποίων στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.
Από το Λιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το εν λόγω Ι.Χ. όχημα, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και το χρηματικό πόσο των 592 ευρώ.
Σε σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται ότι:
"Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης καθώς επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες."