Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή, μέσα σε χαράδρα, στην Ασωπία του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.
Με τη συνδρομή Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Τανάγρας και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης 16 Αυγούστου ο Έλληνας καλλιεργητής της φυτείας, όταν μπήκε στο εσωτερικό της με σκοπό την περιποίησή της.
Συνολικά ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 253 φυτά κάνναβης, ύψους έως ενός μέτρου, η άρδευση των οποίων γινόταν από παρακείμενη δεξαμενή, με τη χρήση πλαστικού σωλήνα ύδρευσης, ο οποίος επίσης κατασχέθηκε.
Στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία – σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίησή της, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.