Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου η πανηγυρική επέτειος της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνας της πολιούχου της Σκιάθου Παναγίας «Εικονιστρίας».
Η εικόνα αποκαλύφθηκε το 1665 μ.Χ. στον γέροντα ασκητή Συμεών κατά θαυμαστό τρόπο και στις ημέρες μας φυλάσσεται με ευλάβεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου.
Παρών στις πανηγυρικές εκδηλώσεις ήταν ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έφτασε στο νησί συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκονο Σταύρο Καλαφάτη.
Το απόγευμα του Σαββάτου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου τελέστηκε μικρός Εσπερινός. Στη συνέχεια η ιερή εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτανεία της Εικόνας στους δρόμους του Νησιού, η οποία κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, όπου η Παναγία φυλάσσεται όλο τον χρόνο.
Τις λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θεόδωρος Τζούμας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και άλλων φορέων του Νησιού.