ΣΠΥΡΟΥ: Η Χαλκίδα χρειάζεται έξυπνες λύσεις, όχι πρόχειρες αποφάσεις

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων, Γιώργος Σπύρου, με ανακοίνωσή του εξηγεί γιατί η παράταξή του καταψήφισε το σχέδιο ελεγχόμενης στάθμευσης που προωθεί η Δημοτική Αρχή Βάκα για το κέντρο της Χαλκίδας.

Όπως τονίζει, το σχέδιο που παρουσιάστηκε  παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις στον σχεδιασμό και στη διαδικασία διαβούλευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, δεν προηγήθηκε ουσιαστική ενημέρωση και συμμετοχή κατοίκων, επαγγελματιών και μεταφορέων, ενώ παραμένουν ασαφή τα κριτήρια κατανομής των θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ειδικό σχέδιο για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων ούτε συνολική στρατηγική για τη διαχείριση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

Η παράταξη ζητά δημόσια διαβούλευση, παρουσίαση των κυκλοφοριακών δεδομένων που στηρίζουν τη μελέτη, σαφή καθορισμό των δικαιούχων στάθμευσης και πρόβλεψη για δημοτική συγκοινωνία με περιφερειακά πάρκινγκ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Χαλκίδα έχει ανάγκη από σύγχρονες και βιώσιμες λύσεις, οι οποίες θα προκύψουν μέσα από τεκμηριωμένο σχεδιασμό και όχι από αποσπασματικές παρεμβάσεις.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά: " Η Χαλκίδα χρειάζεται έξυπνες λύσεις. Όχι πρόχειρες αποφάσεις στο όνομα μιας δήθεν “έξυπνης πόλης”."